Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Pezeşkiyan: Hiçbir ülke savaştan hayır görmez

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, “Hiçbir ülke savaştan hayır görmez ve kan dökerek bir yere varılamaz” dedi.

ABONE OL
İRAN, (DHA) -

İran basını, Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın, ‘Uluslararası Demir ve Kara Yolu Koridorlarında Yatırım Fırsatları Konferansı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunduğunu duyurdu. Bölgede güvenliğin sağlanması için çaba gösteren cumhurbaşkanlarına teşekkür eden Pezeşkiyan, “Hiçbir ülke savaştan hayır görmez ve kan dökerek bir yere varılamaz. Türkiye, Azerbaycan, Irak, Suudi Arabistan, Mısır, Umman, Katar, Pakistan ve diğer ülke Cumhurbaşkanlarının girişimleri takdire şayandır. Bölge sorunlarını kendimiz barış içinde çözebiliriz. Herhangi bir koruyucuya ihtiyaç yok” ifadelerini kullandı.

Pezeşkiyan, bölge ülkeleri arasındaki ulaşım yollarının geliştirilmesinin ülkelerin güvenliği ve huzuru için önemli olduğunu vurgulayarak, “Yolların açılmasıyla hepimizin güvenliği sağlanacak, ülkelerin ekonomileri gelişecek ve huzur dolu bir bölge inşa edeceğiz” diye konuştu.

İran’a yatırım yapmak isteyen yatırımcılara da yardımcı olacaklarını kaydeden Pezeşkiyan, ekonomik ilişkilerde kazan-kazan formülünü esas alacaklarını aktardı.

Diğer Haberler

  1. Polonya Dışişleri Bakan Yardımcısı Bosacki: Müzakereler İstanbul’da olabilir ama Moskova’da olamaz
  2. Dışişleri Bakanı Fidan, Alman mevkidaşı Wadephul ile bir araya geldi
  3. İran Dışişleri: ABD reddettiği barış planı için revize edilmiş maddeler iletti
  4. Bakan Tekin, Londra'da 'YTB Diaspora 2.0 Buluşması'nda konuştu
  5. Dışişleri Bakanı Fidan, Almanya Başbakanı Merz ile görüştü
  6. Bakan Tekin, Londra'da 'Anadolu'dan Avrupa'ya Ortak Miras Buluşmaları' programına katıldı
  7. Bakan Kurum, Azerbaycan'da
  8. ABD'de hava gösterisinde iki uçak çarpıştı
  9. Suudi Arabistan: Irak'tan gelen 3 İHA imha edildi
  10. İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda can kaybı 2 bin 988'e yükseldi

© Copyright 2026

DHA