Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Pezeşkiyan ile Putin telefonda görüştü

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in telefonda görüştüğü bildirildi.

ABONE OL
İRAN, (DHA) -

İran Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in telefonda görüştüğü belirtildi. Pezeşkiyan, görüşmede Putin’i doğum günü dolayısıyla tebrik ederek Rusya halkına refah ve başarı diledi. Tahran ile Moskova arasındaki ilişkilerin olumlu yönde ilerlediğini kaydeden Pezeşkiyan, "Çeşitli alanlardaki ikili iş birliğinin güçlendirilmesi iki ülkenin ortak çıkarlarına hizmet ediyor" ifadelerini kullandı.

Putin de İran’ın bölgesel gelişmelere rağmen Kapsamlı Stratejik İşbirliği Anlaşması çerçevesinde Rusya ile iş birliğini sürdürdüğünü söyledi. İran'a barış, güvenlik ve refah dileklerini ileten Putin, bazı ülkelerin İran ile ABD arasında ara buluculuk ve gerilimi azaltma girişimlerine değindi. Putin, Rusya'nın diplomatik çabaları desteklediğini vurgulayarak, "Moskova süreçte rol almaya hazır” dedi.

İki ülke arasındaki iletişim ile iş birliğinin sürdürülmesinin önemine değinen Putin, İran lideri Mücteba Hamaney’e selam ve iyi dileklerini iletti.

Diğer Haberler

  1. Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Ebola salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 178’e yükseldi
  2. Girne açıklarında 1 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı
  3. AB, Ukrayna'ya 1,24 milyar avro savunma ödemesi yaptı
  4. 2026 Nobel Kimya Ödülü sahiplerini buldu
  5. COP31 Başkanı Kurum: Hedefimiz 1,5 derece hedefini korumak, aşımı mümkün olduğunca sınırlamak
  6. Kızılay’ın Gazze’deki insani yardım çalışmaları üçüncü yılında sürüyor
  7. Tayland'da şiddetli yağışların neden olduğu selde hayatını kaybedenlerin sayısı 60’a yükseldi
  8. ABD: Rusya'daki zatürre vakasını yakından izliyoruz
  9. 7 Ekim’in yıl dönümünde ‘gazzeyedokun.com’ erişime açıldı
  10. COP31 Başkanı Kurum, Fiji'de temaslarda bulundu

© Copyright 2026

DHA