Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Pezeşkiyan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile görüştü

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile telefonda görüştüğü bildirildi.

ABONE OL
İRAN, (DHA) -

İran Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile telefonda görüştüğü belirtildi. Açıklamada, Pezeşkiyan’ın görüşmede Tahran yönetimine sağladıkları destek için Müslüman ülkelere teşekkürlerini ilettiği aktarıldı. Açıklamada, “Pezeşkiyan, bölgedeki istikrarsızlığın hiç kimseye fayda sağlamayacağını vurgulayarak, bölgenin istikrarını tehlikeye atacak psikolojik ve siyasi faaliyetlere karşı uyarıda bulundu” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Veliaht Prens Selman'ın da Pezeşkiyan'a, Riyad yönetiminin İran'a yönelik her türlü saldırganlığı reddettiği ve bölgede kalıcı barış ile güvenliğin sağlanmasına yardımcı olmak için İran ve bölgedeki diğer ülkelerle iş yapmaya hazır olduğunu söylediği kaydedildi.

Diğer Haberler

  1. Bakan Kurum, BM Habitat İcra Direktörü Rossbach ile görüştü
  2. Irak'ta düşen ABD uçağında 6 askerin tamamı hayatını kaybetti
  3. MSB Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Tuğgeneral Toper, Kuzey Makedonya’da
  4. Pezeşkiyan: İran, savaşı başlatmadı ve sürdürmeyi de istemiyor
  5. Irak'ta İHA saldırısında 1 Fransız askeri hayatını kaybetti
  6. Bakan Göktaş, New York’taki BM temaslarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu
  7. Bakan Kurum: COP31’i bir konferans değil, çözümler üreten bir eylem süreci olarak tasarladık
  8. ABD'ye ait yakıt ikmal uçağı Irak'ta düştü
  9. İran Dışişleri Bakanlığı: Mücteba Hamaney yaralı ama iyi
  10. İran, İsrail ve ABD üslerine 44’üncü saldırı dalgasını başlattı

© Copyright 2026

DHA