Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Polonya Dışişleri’ne çağrılan Rus Büyükelçi, bakanlığa gitmedi

Polonya Dışişleri Bakanlığı, bir Rus füzesinin kısa bir süreliğine Polonya hava sahasını ihlal etmesi üzerine açıklama için Rusya’nın Varşova Büyükelçisi’ni bakanlığa çağırdı. Ancak Rus Büyükelçi Sergey Andreev, bakanlığa gitmedi.

ABONE OL
Beril SÖNMEZ, (DHA) –

 

Polonya Dışişleri Bakanlığı, 24 Mart günü bir Rus füzesinin Polonya hava sahasını ihlali üzerine Rusya’dan açıklama talep ettiğini duyurmuştu. Polonya Dışişleri, dün açıklama yaparak “Rusya'nın Polonya Büyükelçisi Sayın Sergey Andreev bugün Polonya Dışişleri Bakanlığı'na gelmedi. Moskova'daki Dışişleri Bakanlığı'nın talimatlarını takip edip etmediğini ve Varşova'da Rusya'nın çıkarlarını gerektiği gibi temsil edip edemediğini merak ediyoruz” dedi.


POLONYALI BAKAN, NATO GENEL SEKRETERİ İLE GÖRÜŞTÜ

Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski, konuyla ilgili dün NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşerek hava sahasının ihlali konusunda bilgilendirdi. Polonya Dışişleri Bakanlığı görüşmeye dair yaptığı açıklamada “Polonya diplomasisi başkanı, bunun Ukrayna'ya yönelik haksız ve vahşi saldırganlığını sürdüren Rusya'nın eylemlerinin NATO üyesi devletlerin güvenliğini de tehdit ettiği başka bir durum olduğunu vurguladı. Polonya ve müttefik hava sahasının güvenliğini güçlendirmenin yolları da tartışıldı” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Trump: Irak'taki İranlı grupların savaşa girmesini istemiyorum
  2. İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Komşu ülkelere değil, ABD üslerine saldırdık
  3. Kenya'da sel: 23 ölü
  4. Polonya, Ukrayna ve Belarus sınırında hava sahasını kısıtlıyor
  5. Trump: İran artık Orta Doğu'nun kaybedeni
  6. Trump: Gelişmiş silah üretimini dört katına çıkaracağız
  7. İsrail ordusu, Lübnan’ın doğusuna asker indirme girişiminde bulundu
  8. İspanya Başbakanı Sanchez: Bu savaş çok büyük bir hata ve tamamen yasa dışı
  9. İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Saldırıya uğrayan komşu ülkelerden özür diliyorum
  10. Lübnan Sağlık Bakanlığı: İsrail saldırılarında can kaybı 294'e yükseldi

© Copyright 2026

DHA