Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Polonya’dan Rusya’ya uyarı

Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski, Rusya'nın hava sahalarını ihlal etmesine ilişkin, “Başka bir füze veya uçak, hava sahamıza girer ve vurulup enkazı NATO topraklarına düşerse, lütfen buraya gelip bunun hakkında sızlanmayın” dedi.

ABONE OL
ABD, (DHA) -

Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski, Rusya'nın Estonya hava sahasını ihlali üzerine toplanan Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nde konuştu. Sikorski, “Bunlar kazaysa, neden hemen kabul edip özür dilemiyorsunuz? Hiçbir özür duymadık, sadece yalanlar duyduk. Uluslararası hukuku umursamadığınızı ve komşularınızla barış içinde yaşayamadığınızı biliyoruz. Çılgın milliyetçiliğiniz, imparatorlukların devrinin sona erdiğini ve imparatorluğunuzun yeniden kurulmayacağını anlayana kadar dinmeyecek bir hakimiyet arzusunu barındırıyor” ifadelerini kullandı.

Polonya'nın Rusya hükümetinden ‘tek bir isteği’ olduğunu dile getiren Sikorski, “Başka bir füze veya uçak, kasıtlı veya yanlışlıkla izin almadan hava sahamıza girer ve vurulup enkazı NATO topraklarına düşerse, lütfen buraya gelip bunun hakkında sızlanmayın. Uyarıldınız” açıklamasında bulundu.

Diğer Haberler

  1. Putin: Hindistan'a kesintisiz enerji sevkiyatı sağlamaya hazırız
  2. Almanya'da asker sayısını artırmayı hedefleyen yasa tasarısı Federal Meclis'te kabul edildi
  3. Bakan Işıkhan, TDT Çalışma, İstihdam ve Sosyal Koruma Bakanları 1’inci Toplantısı'na katıldı
  4. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Kadıoğlu, Katar’a resmi ziyarette bulundu
  5. Bakan Bayraktar: Özbekistan'ın kalkınma serüveninde çok önemli bir ortak olarak birlikte yol alacağız
  6. Bakan Işıkhan, Azerbaycan Başbakanı Asadov ile bir araya geldi
  7. 3 yaşında satrançta dünya rekoru kırdı
  8. Bakan Bayraktar, Özbekistan’da
  9. Brezilya'da pistteki bagaj yükleme aracında yangın çıktı
  10. Washington'a Ulusal Muhafız konuşlandırılmasını durdurma kararına engel

© Copyright 2025

DHA