Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

PRCS: 7 Ekim’den bu yana 289 yardım görevlisi hayatını kaybetti

Filistin Kızılayı (PRCS), 19 Ağustos ‘Dünya İnsani Yardım Günü’ sebebiyle yayınladığı mesajında Gazze’de 7 Ekim’den bu yana İsrail’in saldırıları sonucunda 289 yardım görevlisinin öldüğünü belirterek, aralarında 21 PRCS çalışanın da olduğuna dikkat çekti.

ABONE OL
Şara Zehra ÖZBEY, (DHA)

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), ‘Dünya İnsani Yardım Günü’ dolayısıyla öldürülen insani yardım görevlilerine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, “2023'te 33 ülkede 280 insani yardım çalışanı öldürüldü.

2023 küresel insani yardım topluluğu için kayıtlara geçen en ölümcül yıl oldu. Bu inanılmaz derecedeki yüksek rakam, 118 insani yardım çalışanının öldürüldüğü 2022'ye kıyasla yüzde 137'lik bir artışı temsil ediyor" denildi. OCHA, 2024'ün insani yardım görevlisi için daha ölümcül bir yıl olduğuna dikkat çekerek, mevcut verilere göre bu yıl 7 Ağustos tarihine kadar 172 BM insani yardım görevlisinin öldürüldüğünü belirtti. PRCS ise, 7 Ekim’den bu yana 289 yardım görevlisinin hayatını kaybettiğini vurgulayarak, ölenler arasında 21 PRCS çalışanının da olduğunu ifade etti.

Diğer Haberler

  1. Trump: İran anlaşma yapana kadar Hürmüz Boğazı sıkıca kapatılmıştır
  2. Trump'tan ABD Donanması’na talimat: Hürmüz Boğazı'na mayın döşeyen tekneleri vurun
  3. Danimarka'da iki tren çarpıştı: 17 yaralı
  4. CENTCOM: İran ablukasında 31 gemi geri döndürüldü
  5. İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda can kaybı 2 bin 475'e yükseldi
  6. İran Meclis Başkanı Kalibaf: Abluka sürerken Hürmüz Boğazı'nın açılması mümkün değil
  7. Ticaret Bakanı Bolat, Kosova’da temaslarda bulundu
  8. İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Tehdit ve abluka gerçek müzakerelerin önündeki engeldir
  9. Dışişleri Bakanı Fidan, İngiliz mevkidaşı Cooper ile görüşecek
  10. Beyaz Saray: Trump, İran'dan teklif alınması için kesin bir son tarih belirlememiştir

© Copyright 2026

DHA