Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Putin: Hindistan'a kesintisiz enerji sevkiyatı sağlamaya hazırız

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Hindistan'ın hızla büyüyen ekonomisi için kesintisiz enerji sevkiyatı sağlamaya hazırız” dedi.

ABONE OL
HİNDİSTAN, (DHA)

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile Yeni Delhi'de yaptığı görüşmelerin ardından açıklamalarda bulundu. Rusya ile Hindistan arasındaki ticaret hacminin geçen yıl yüzde 12 artarak 65 milyar dolara kadar çıktığını belirten Putin, bu rakamı yılda 100 milyar dolara kadar çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi. Hindistan'ın, Rusya için önemli bir ticari ortak konumunda bulunduğunu aktaran Putin, “Ticaretteki hedeflerimize ulaşmak için 2030 yılına kadar Rusya-Hindistan ekonomik iş birliğine yönelik bir kalkınma programı üzerinde anlaşmaya varıldı” diye konuştu.

Putin, Hindistan'ın askeri-teknik alanda Rusya'nın yakın ortağı olduğunu vurgulayarak, “Yarım yüzyıldan fazla bir süredir ülkemiz, Hint ordusunun donatılmasına ve modernize edilmesine yardımcı oluyor. Müzakerelerin sonuçlarından kesinlikle memnunuz” ifadelerini kullandı.

Rusya ile Hindistan arasında enerji alanındaki iş birliğinin hızla geliştiğini de dile getiren Putin, “Hindistan'ın hızla büyüyen ekonomisi için kesintisiz enerji sevkiyatı sağlamaya hazırız. Rusya güvenilir bir enerji tedarikçisi ve Hindistan'ın enerji gelişimini desteklemek için gereken her şeye sahiptir” dedi.

Öte yandan, Rusya ve Hindistan arasında çeşitli anlaşmalar imzalandığı kaydedildi. İmzalanan anlaşmalar arasında, yasa dışı göçe karşı mücadele, sağlık hizmetleri, bilim, lojistik ve Arktik bölgesinde iş birliğinin yer aldığı belirtildi.

Diğer Haberler

  1. Seyfülislam Kaddafi’nin öldürüldüğü iddiası
  2. Bakan Bayraktar: Suudi Arabistan ile 2 milyar dolarlık bir enerji yatırımı anlaşması imzalandı
  3. Beyaz Saray: İran ile görüşmeler bu hafta sonuna doğru yapılacak
  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, İran ile ABD arasında kolaylaştırıcı rol üstlenmeye hazır
  5. Türkiye ile Suudi Arabistan görüşmeleri sonrası ortak bildiri yayımlandı
  6. CENTCOM: Umman Denizi'nde İran'a ait bir İHA düşürüldü
  7. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile görüştü
  8. İspanya'dan sanal medyada 16 yaş yasağı
  9. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan’da resmi törenle karşılandı
  10. NATO Genel Sekreteri Rutte: Anlaşma sonrası Ukrayna'ya asker, jet ve gemi konuşlandırılacak

© Copyright 2026

DHA