Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Putin ile Netanyahu, telefonda görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, telefonda Orta Doğu'daki durumu görüştü.

ABONE OL
RUSYA, (DHA)

Kremlin’den yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun telefon görüşmesi gerçekleştirdiği duyuruldu. Görüşmede, Orta Doğu’daki durumun ele alındığı, Putin’in bölgedeki problemlerin sadece barışçıl yollarla çözülmesinden yana olduğu kaydedildi. Putin’in, Suriye’nin birliği, egemenliği ve toprak bütünlüğünün desteklenmesinin, ülkedeki tüm etnik ve dini grupların meşru hak ve çıkarlarına saygı gösterilerek iç siyasi istikrarın güçlendirilmesi gerektiğini vurguladığı bildirildi.

İran’daki durumun da konuşulduğu görüşmede, Rusya’nın, İran’ın nükleer programına ilişkin sorunun müzakerelerle çözülmesi için elinden gelen çabayı göstermeye hazır olduğunun altı çizildi. Putin ve Netanyahu’nun, uluslararası ve ikili konularla ilgili diyaloğun devam ettirilmesi konusunda anlaşmaya vardığı aktarıldı.

İsrail Başbakanlık Ofisi’nden de konuya ilişkin yapılan açıklamada, iki lider arasındaki görüşmenin konusunun İran’daki durum üzerine olduğu belirtildi.

Diğer Haberler

  1. Pakistan Başbakanı Şerif'ten 'müzakere' açıklaması
  2. İsrail'in Lübnan'a saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 106’ya yükseldi
  3. İran’dan 'müzakere' açıklaması
  4. İran Meclis Başkanı Kalibaf: ABD’lilerin tehditlerini ciddiye almıyoruz
  5. Trump: İngiltere Başbakanı Starmer istifa edecek
  6. ABD Başkan Yardımcısı Vance: İran ile görüşmelerde büyük ilerleme kaydedildi
  7. Trump'tan ‘Hürmüz Boğazı’ açıklaması
  8. Bakan Fidan, ABD Başkanı’nın Arap ve Afrika İşlerinden Sorumlu Kıdemli Danışmanı Boulos'u kabul etti
  9. Yunanistan'da su sorunu nedeniyle 12 adada olağanüstü hal ilan edildi
  10. ABD'nin Los Angeles kentinde çıkan depo yangını nedeniyle acil durum ilan edildi

© Copyright 2026

DHA