Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Putin ve Lukaşenko, Moskova’da görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, başkent Moskova’da Blearus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ile bir araya geldi.

ABONE OL
Vahdet AYAZ, (DHA)-

Rusya Devlet Başkanı Putin, yaptığı açıklamada, “Tüm alanlardaki ortak çalışmalarımız neticesinde çok şey yapıldığını söylemeliyim. Tüm bunları tartışacağız. Bu aynı zamanda uluslararası arenadaki etkileşimimiz ve devletlerimizin güvenliğini sağlamaya yönelik meselelerin ortak çözümü için de geçerli” dedi.


BELARUS TOPRAKLARINDA NÜKLEER SİLAH PLANI

Rusya, geçtiğimiz haftalarda Belarus topraklarında taktik nükleer silahların konuşlandırılmasına yönelik planını açıklamıştı. Söz konusu plan, Batı ve Ukrayna resmi makamlarının tepkisini çekmişti.

NATO’dan yapılan açıklamada, söz konusu planın sorumsuzca olduğu ifade edilerek, “Rusya'nın nükleer söylemi tehlikeli ve sorumsuzca. NATO tetikte ve durumu yakından izliyoruz. Rusya'nın nükleer duruşunda, kendi duruşumuzu değiştirecek herhangi bir değişiklik görmedik. Tüm NATO müttefiklerini korumaya ve savunmaya kararlıyız” denilmişti.

Belarus muhalefeti, söz konusu planın ülke anayasasına aykırı olduğunu belirterek, “Rusya'nın Belarus'ta taktik nükleer silah konuşlandırması, Belarus anayasasını doğrudan ihlal ediyor” ifadelerini kullanmıştı.

Ayrıca Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, “Rusya Federasyonu'nun Belarus topraklarında taktik nükleer silah konuşlandırma niyetine ilişkin son açıklaması, Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Antlaşması'nın ilkelerini baltalayan suçlu Putin rejiminin bir başka provokatif adımıdır. Kremlin'in egemen bir devlete karşı yürüttüğü savaşta korkunç insanlığa karşı ve savaş suçlarına rağmen, Rusya savaş alanında kazanamayacağını gösteriyor” ifadeleriyle tepki göstermişti.

Diğer Haberler

  1. Japonya Başbakanı Takaichi, Kanada Başbakanı Carney ile görüştü
  2. Trump: İran ile koşulsuz teslimiyet dışında bir anlaşma olmayacak
  3. Rusya ve Ukrayna arasında 600 esir asker değişimi yapıldı
  4. Rusya: İran ile diyalog halindeyiz
  5. İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Ara buluculuk çabalarının muhatabı çatışmayı başlatanlardır
  6. Azerbaycan, İran'daki diplomatlarını geri çekti
  7. İran Kızılayı: Saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 1332'ye yükseldi
  8. Zelenskiy: ABD bizden destek talep etti
  9. Lübnan Sağlık Bakanlığı: İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 123'e yükseldi
  10. ABD'den Irak'taki vatandaşlarına 'ülkeyi terk edin' çağrısı

© Copyright 2026

DHA