Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Putin'den nükleer deneme açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Güvenlik Konseyi üyelerine nükleer denemelerin hazırlıkları için gerekli çalışmaların yapılması talimatını verdi.

ABONE OL
RUSYA, (DHA) -

 

Kremlin Sarayı’ndan yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Güvenlik Konseyi üyeleriyle toplantı düzenlediği bildirildi. Toplantıya, Rusya Savunma Bakanı Andrey Belousov'un yanı sıra Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, Dış İstihbarat Servisi Başkanı Sergey Narışkin, Güvenlik Konseyi Sekreteri Sergey Şoygu ve Federal Güvenlik Servisi Müdürü Aleksandr Bortnikov da katıldı.

Putin, toplantıda yaptığı konuşmada, Rusya'nın Kapsamlı Nükleer Deneme Yasağı Antlaşması'na bağlı kaldığını ve bu antlaşmadan çekilmeyi planlamadığını kaydetti. Putin, “2023'te Federal Meclis’e hitabımda, ABD veya diğer antlaşma tarafı ülkelerinin nükleer deneme yapmaları durumunda, Rusya'nın buna karşılık vermek zorunda kalacağını söylemiştim. Bu bağlamda, Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı, özel servis ve ilgili sivil kurumlara, konuyla ilgili ek bilgi toplama, Güvenlik Konseyi düzeyinde analiz yapma ve nükleer silah denemelerine yönelik hazırlık çalışmalarının başlatılması konusunda teklifler sunma talimatını veriyorum” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Trump: Hamaney çok endişelenmeli
  2. İran: ABD ile nükleer görüşmelerin cuma günü Maskat'ta yapılması planlanıyor
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır'dan ayrıldı
  4. Suriye Cumhurbaşkanı Şara, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Barrack'ı kabul etti
  5. ABD, İran'ın görüşme yeri ve formatının değiştirilmesi talebini reddetti
  6. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sisi’ye Togg hediye etti
  7. Emine Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin eşi Amer ile bir araya geldi
  8. Bakan Bolat: Mısır ile 15 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefi için ortak projeler önemli
  9. Çin Devlet Başkanı Şi, ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştü
  10. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüştü

© Copyright 2026

DHA