Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Resulayn'daki Fransa protestosunda DEAŞ bayrağı açan kişi gözaltına alındı

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinin karşısında olan Suriye’nin Resulayn kentinde bir grubun Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a yönelik protestosunda terör örgütü DEAŞ'ı simgeleyen bez parçaları açtığı belirlenen bir kişi gözaltına alındı.

ABONE OL
Ali LEYLAK/ŞANLIURFA (DHA)

Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü PKK/YPG’den temizlenen Suriye’nin Resulayn kentinde bir grup Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un başlattığı 'İslam düşmanlığı' ve Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatürlerin binalara asılmasını protesto etti. Eylemde, Macron posterlerini yakıp, tekbir getiren gruptan bir kişi terör örgütü DEAŞ'ı simgeleyen bez parçası açtı. Bunun üzerine DEAŞ'ı simgeleyen bezi açan kişi gözaltına alındı. Şanlıurfa Valiliği, Resulayn'da düzenlenen protestoya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi:

"25.10.2020 tarihinde, saat 11.30 sıralarında Resulayn ilçe merkezine bağlı Cöze Meydanı'nda düzenlenen toplantı ve gösteri yürüyüşü sırasında terör örgütü DAEŞ bayrağı açılması olayıyla ilgili olarak, Resulayn Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, Valiliğimiz koordinasyonunda danışmanlık hizmeti verilen yerel kolluk kuvvetleri tarafından, olayın faili olduğu değerlendirilen bir kişi gözaltına alınmış olup, konuya ilişkin tahkikat çok yönlü olarak devam etmektedir."

Diğer Haberler

  1. İtalya Başbakanı Meloni'den Körfez ülkelerine ziyaret
  2. İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile telefonda görüştü
  3. İran ordusu: ABD’ye ait bir ‘A10’ uçağı, Hürmüz Boğazı çevresinde vuruldu
  4. İran: ABD-İsrail'in İran'a saldırılarında 24 sağlık çalışanı hayatını kaybetti
  5. Trump’tan İran'da kaybolan ABD’li pilot ile ilgili açıklama
  6. ABD-İsrail'in İran'daki köprü saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 13'e yükseldi
  7. BAE’deki Habşan gaz tesislerine saldırı: 1 ölü
  8. Pentagon: İran ile savaşta 13 ABD askeri hayatını kaybetti, 365 asker yaralandı
  9. Trump: İran tarafından savaş uçaklarının düşürülmesi müzakereleri etkilemeyecek
  10. Lübnan: İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 1368'e yükseldi

© Copyright 2026

DHA