Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Suriyeli mevkidaşı Şeybani ile görüştü

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani Moskova'da bir araya geldi.

ABONE OL
RUSYA, (DHA) -

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani başkent Moskova’da bir araya geldi. Ortak basın toplantısında konuşunda Lavrov, Suriye'nin çatışma sonrası yeniden yapılanma sürecine destek olmaya hazır olduklarını belirterek, “Moskova, Şam ile karşılıklı yarar sağlayan bağları güçlendirmeyi hedefliyor” dedi.

Tarafların, diplomatik temasları sürdürme ve tüm anlaşmaların envanterini çıkarma konusunda anlaştıklarını söyleyen Lavrov, “Rusya, Suriye'ye yönelik yaptırımları hiçbir zaman desteklemedi. Batı'nın yaptırımları kaldırması doğru yönde atılmış bir adım. Umuyoruz ki Suriye Cumhurbaşkanı, ekim ayında Moskova'daki Rusya-Arap Zirvesi'ne katılır” ifadelerini kullandı.

Şeybani ise yeni Suriye'yi temsil ettiklerini ve Rusya'yla doğru ilişkiyi kurmak istediklerini vurgulayarak "Birleşik ve güçlü Suriye için birçok fırsat var, umarız Rusya bu yolda bizim yanımızda durur" diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. ABD, Venezuela'daki vatandaşlarından ülkeyi terk etmeleri çağrısında bulundu
  2. Trump’ın ara buluculuğunda Ruanda ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti barış anlaşması imzaladı
  3. Bakan Işıkhan, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği'ni ziyaret etti
  4. Putin'den Ukrayna'daki savaşa dair açıklama
  5. Bakan Fidan, Türkiye’nin Viyana Büyükelçiliği'ni ziyaret etti
  6. Bakan Fidan, Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto ile görüştü
  7. Rusya Devlet Başkanı Putin, Hindistan'da
  8. İsrail, Lübnan'ın güneyine hava saldırısı düzenledi
  9. Bakan Fidan, Gürcistan Dışişleri Bakanı Botchorishvili ile bir araya geldi
  10. İsrail Başbakanı Netanyahu, MOSSAD'a yeni başkan atadı

© Copyright 2025

DHA