Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Rusya, Harkiv’de süpermarketi vurdu: 12 ölü, 43 yaralı

Rusya, Ukrayna’nın kuzeyindeki Harkiv kentinde bir süpermarketi hedef aldı. Saldırıda, 12 kişi hayatını kaybetti, 43 kişi de yaralandı

ABONE OL
Vahdet AYAZ, (DHA)-

Ukrayna Acil Durumlar Servisi’nden yapılan açıklamada, saldırı sonrası çıkan yangını söndürme işleminin 16 saatten fazla sürdüğü belirtilerek, “Harkiv'deki bir süpermarkette Rus saldırıları nedeniyle çıkan yangını söndürmek 16 saatten fazla sürdü. Yangın 13 bin metrekareye yayılmıştır. Kurtarma ekiplerinin devam eden kahramanca çalışmaları sayesinde yangın tamamen söndürüldü. Rus bombardımanında 12 kişi hayatını kaybederken 43 kişi de yaralandı. 16 kişi ise hala kayıp” denildi.

 

“RUS ÇILGINLIĞININ BAŞKA BİR TEZAHÜRÜ”

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, düzenlenen saldırıyı ‘Rus çılgınlığının başka bir tezahürü’ olarak nitelendirerek, “Harkiv'e yönelik bu saldırı Rus çılgınlığının bir başka tezahürüdür, bunu ifade etmenin başka bir yolu yoktur. Sadece Putin gibi deliler insanları böylesine aşağılık bir şekilde öldürebilir ve terörize edebilir. Yaralıların ve ölülerin olduğunu zaten biliyoruz. Ailelerine ve dostlarına başsağlığı diliyorum. Olaydan etkilenen herkes ihtiyacı olan yardımı alacaktır” ifadelerini kullandı.



Diğer Haberler

  1. İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Fransız mevkidaşı Barrot ile telefonda görüştü
  2. Papa’dan Orta Doğu’da ateşkes çağrısı
  3. Zelenskiy: Rusya bu hafta 86 füze, 1530'dan fazla güdümlü bomba ve 1770 İHA ile saldırdı
  4. KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Tokel'i kabul etti
  5. Laricani: Epstein şebekesi İran'ı suçlamak için 11 Eylül benzeri bir olay planlıyor
  6. DSÖ: Hastane veya okul bombalamak ‘savaş suçu’dur
  7. Bahreyn: İran'dan atılan 125 füze ve 211 İHA engellendi
  8. Arakçi: Bölgedeki hiçbir sivil veya yerleşim alanını hedef almadık
  9. NASA: Ay'a dönüş programının ilk mürettebatlı uçuşu nisanda yapılabilecek
  10. Kuveyt Ulusal Muhafızlar Başkanlığı: 5 İHA düşürüldü

© Copyright 2026

DHA