Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Rusya: Ukrayna krizinin çözümüne Alaska'da sağlanan uzlaşılar temelinde ulaşılabilir

Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, ABD ile Ukrayna krizini Alaska Zirvesi’nde sağlanan uzlaşılar çerçevesinde görüşmeye devam edeceklerini bildirdi.

ABONE OL
RUSYA, (DHA)

Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, başkent Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, gündemdeki konuları değerlendirdi. ABD ile Rusya arasındaki temaslarda duraklama olup olmadığı sorusuna Uşakov, “Duraklama olduğunu söyleyemem ancak önemli bir gelişme yok. Temaslar çeşitli düzeyde sürdürülüyor. Washington ve Moskova'daki büyükelçilikler çalışıyor” yanıtını verdi.

Uşakov, iki ülke arasındaki temasların sınırlı olduğunu kaydederek, “Konular değişmedi. En önemli konu Anchorage Zirvesi’nde sağlanan uzlaşılar. Çalışmalarımızdaki konu bu. Bu uzlaşılar çalışır vaziyette. Ne biz ne de Amerikan tarafı bunlardan vazgeçti. Ukrayna krizini görüşmeye devam edeceksek, bunu Anchorage'de varılan uzlaşılar temelinde yapacağız. Eğer bu yol izlenirse, barışçıl çözüme ulaşılabilir” dedi.

Diğer Haberler

  1. Ukrayna'dan Avrupa Parlamentosu'na 90 milyar avroluk kredi teşekkürü
  2. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Fas'ta
  3. Rusya'da okulda silahlı saldırı: 1 ölü, 3 yaralı
  4. Tayland'da okulda silahlı saldırı: 3 yaralı
  5. Milli Savunma Bakan Yardımcısı Heybet, Riyad'da 3'üncü Dünya Savunma Gösterisi'ne katıldı
  6. Avrupa Parlamentosu'ndan Ukrayna'ya 90 milyar avroluk krediye onay
  7. Lavrov'dan ‘New START’ açıklaması: ABD yapıcı bir yaklaşım sergilerse yeni bir anlaşma mümkün
  8. Bakan Fidan, UNCTAD Genel Sekreteri Grynspan'ı kabul etti
  9. Zelenskiy: Rus ordusu savaşa devam etmeye hazırlanıyor
  10. Netanyahu, Trump’ın özel temsilcisi ve damadı ile görüştü

© Copyright 2026

DHA