Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Rusya, Ukrayna’da tren istasyonunu vurdu: 15 ölü, 50 yaralı

Rusya, Ukrayna’nın Zaporijya ve Donetsk kentleri arasındaki Chaplyne kasabasındaki tren istasyonunu vurdu. Saldırı sonucu 15 kişi hayatını kaybetti, 50 kişi de yaralandı.

ABONE OL
UKRAYNA, (DHA)-

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne yaptığı konuşmada, Rusya’nın tren istasyonunu hedef alan füze saldırısı sonucu 15 kişinin hayatını kaybettiğini, 50 kişinin yaralandığını, 4 otomobilin kullanılmaz hale geldiğini belirtti. Zelenski, “Arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Ama ne yazık ki ölü sayısı artabilir. Her gün böyle yaşıyoruz” dedi.



KULEBA: RUSYA DURDURULMALI

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Terörist Rusya, Ukraynalı sivilleri öldürmeye devam ediyor. Dnipropetrovsk bölgesindeki Chaplyne'deki bir tren istasyonuna Rus füze saldırısında en az 15 kişi öldü. Zelensky'nin BM Güvenlik Konseyi'nde vurguladığı gibi, Ukrayna'da ve ötesinde daha fazla insanı öldürmeden önce terörist Rusya'nın durdurulması gerekiyor” dedi.

Diğer Haberler

  1. Japonya, dünyanın en büyük nükleer santralini yeniden açıyor
  2. Elysee Sarayı’nda soygun: Binlerce avroluk gümüş eşya ele geçirildi
  3. Japonya'nın H3 roketi, uydusunu yörüngeye yerleştiremedi
  4. Araştırma: Zaman Mars'ta daha hızlı akıyor
  5. Trump, Grönland için özel temsilci atadı
  6. İsrail'in Lübnan'ın güneyine düzenlediği İHA saldırılarında 1 kişi hayatını kaybetti
  7. Zelenskiy: Rusya'ya baskı uygulanmadan saldırılar sona ermez
  8. ABD Adalet Bakanlığı: Epstein dosyalarındaki Trump'a ait tüm materyaller yayınlanacak
  9. Endonezya'da yolcu otobüsü devrildi: 16 ölü
  10. Malezya Başbakanı Enver’den Tayland ve Kamboçya’ya diyalog ve sağduyu çağrısı

© Copyright 2025

DHA