Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Rusya, Ukrayna’nın Sumy bölgesinde bir hastaneyi vurdu: 8 ölü, 11 yaralı

Rusya, Ukrayna’nın Sumy bölgesinde bir hastaneye hava saldırısı düzenledi. Saldırıda 8 kişinin hayatını kaybettiği, 11 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

ABONE OL
UKRAYNA, (DHA)

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Sumy. Rusya şehrin hastanelerinden birini vurdu. Şu ana kadar 8 kişi hayatını kaybetti. Ailelerine ve arkadaşlarına başsağlığı diliyorum. On bir kişi yaralandı, 113 hasta hastaneden tahliye edildi. Kurtarma operasyonu devam ediyor.

Sonuçları ortadan kaldırıyor ve hayat kurtarıyoruz. İnsanlarımıza ihtiyaç duydukları yardımı sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Dünyada bu savaş hakkında konuşan herkes Rusya'nın nereyi vurduğuna dikkat etmelidir.

Hastanelerle ve insanların hayatlarıyla savaşıyorlar. Rusya'yı barışa sadece güç zorlayabilir. Güç yoluyla barış tek doğru yoldur. Bu yolda bize yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Diğer Haberler

  1. Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Dünya Su Kongresi'ne katıldı
  2. Putin: Hindistan'a kesintisiz enerji sevkiyatı sağlamaya hazırız
  3. Almanya'da asker sayısını artırmayı hedefleyen yasa tasarısı Federal Meclis'te kabul edildi
  4. Bakan Işıkhan, TDT Çalışma, İstihdam ve Sosyal Koruma Bakanları 1’inci Toplantısı'na katıldı
  5. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Kadıoğlu, Katar’a resmi ziyarette bulundu
  6. Bakan Bayraktar: Özbekistan'ın kalkınma serüveninde çok önemli bir ortak olarak birlikte yol alacağız
  7. Bakan Işıkhan, Azerbaycan Başbakanı Asadov ile bir araya geldi
  8. 3 yaşında satrançta dünya rekoru kırdı
  9. Bakan Bayraktar, Özbekistan’da
  10. Brezilya'da pistteki bagaj yükleme aracında yangın çıktı

© Copyright 2025

DHA