Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Rusya'dan İran'a uranyum teklifi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran'a zenginleştirilmiş uranyumun işletilmesi konusunda yardımcı olmaya hazır olduklarını belirterek, "Bu alanda teknolojik imkanlara sahibiz. Bu teknolojileri paylaşmaya hazırız" dedi.

ABONE OL
BREZİLYA, (DHA) -

 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Brezilya'nın ev sahipliğinde Rio de Janeiro kentinde düzenlenen 17’nci BRICS Liderler Zirvesi'nin ardından basın toplantısı düzenledi. Lavrov, NATO'nun faaliyetlerine değinerek, “NATO'nun genişlemesi, üyeleri dahil kimseye fayda sağlamadı. NATO içinde anlaşmazlıklar derinleşiyor. Dayatılan ideolojilerle değil, kendi ulusal çıkarları doğrultusunda hareket etmek isteyen ülke sayısı giderek artıyor" diye konuştu.

Lavrov, ABD’nin daha önce İran nükleer programından çekildiğini belirterek, “Bunun ardından İran’ın zenginleştirilmiş uranyumun sınırlanması konusunda hiçbir yükümlülüğü olmadı. Şimdi ise bu konuşuluyor. Bu alanda teknolojik imkanlara sahibiz. Bu teknolojileri paylaşmaya hazırız. Zenginleştirilmiş uranyumun fazlası, Rusya’ya getirilerek işlenebilir, sonra da nükleer enerji tesislerinde kullanılmak üzere İran'a geri verilebilir” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Beyaz Saray: İran yenildiğini kabul etmezse, Trump onları daha sert vuracak
  2. Japonya devlet petrol rezervlerini kullanıma açıyor
  3. Kuveyt: Füze ve İHA saldırılarına karşılık verildi
  4. ABD Başkanı Trump: İran anlaşma yapmak istiyor
  5. İran Dışişleri Bakanı Arakçi: ABD ile müzakere yok
  6. Bakan Bolat, Kamerun'da ‘Sokak Çocuklarına Serigrafi Baskı Atölyesi Projesi’ni ziyaret etti
  7. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Romanya'da
  8. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Zagreb Camii ve İslam Merkezi’nde ‘Ayasofya’ temalı sergi açılışında konuştu
  9. Bakan Bolat, Singapur Sürdürülebilirlik ve Çevre Bakanı Grace Fu ile görüştü
  10. Bakan Bolat, Nijeryalı mevkidaşı Oduwole ile bir araya geldi

© Copyright 2026

DHA