Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısında 100 bin hane karanlıkta kaldı

Rusya’nın bugün erken saatlerde Ukrayna’ya yönelik füze ve dron saldırısında ülkenin en büyük hidroelektrik santrali Dnipro Hidroelektrik Santrali, iki füzeyle doğrudan vuruldu. Yetkililer, yaklaşık 100 bin hanenin elektriksiz kaldığını açıkladı.

ABONE OL
Beril SÖNMEZ, (DHA) –

 

Ukrayna Hava Kuvvetleri, Rusya’nın onlarca füze ve dronla saldırdığını ve hava savunma sistemlerinin büyük çoğunluğunu düşürdüğünü duyururken Ukrayna Enerji Bakanı German Galushchenko, Dnipro Hidroelektrik Santrali’nin hasar gördüğünü belirtti. Dnipro Hes’in iki füzeyle doğrudan vurulduğu ifade edildi. Bakan Galushchenko “Bugün Rusya, Ukrayna enerji sektörüne son zamanların en büyük saldırısını başlattı. Enerji üretim tesisleri, iletim ve dağıtım sistemleri zarar gördü. Amaç sadece zarar vermek değil, tüm enerji sistemini çökertmektir” dedi.

 

Yetkililer, yerleşim yerlerinin de isabet aldığını belirterek enerji santralinin vurulmasından sonra Harkiv, Sumi, Poltava, Kirovohrad, Dnipro, Zaporijya, Odesa ve Donetsk’te bazı bölgelerin karanlıkta kaldığını ifade etti. 100 binlerce hanenin elektrik kesintisi yaşadığı vurgulayan yetkililer, bazı bölgelerde altyapının hasar görmesiyle internet ve su sıkıntısı olduğunu ifade etti.

 

Diğer Haberler

  1. Fransa, 15 yaş altı çocukların sanal medya erişimini yasakladı
  2. Ukrayna Genelkurmay Başkanı Sırski, görevden alındı
  3. Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 5 bin 346’ya yükseldi
  4. CENTCOM: İran'a yönelik 11’inci saldırı dalgası tamamlandı
  5. Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro, 2026 cumhurbaşkanı seçiminin iptal edilmesi için başvuruda bulundu
  6. Lübnan Cumhurbaşkanı Avn: İsrail'in Lübnan'dan tamamen çekilmesi istikrar için temel adım
  7. Venezuela'da 3 kişi hantavirüs nedeniyle hayatını kaybetti
  8. Trump, ABD'den Lübnan'a direkt uçuşların başlatılması talimatını verdi
  9. Guyana'da feribotun battığı kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 41'e yükseldi
  10. BM'den ABD-İran gerilimine ‘diplomasi yoluyla çözüm bulunması’ çağrısı

© Copyright 2026

DHA