Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, ABD'de

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, ABD'deki resmi temaslarının ilk gününde biyoteknoloji alanında çalışmalar yürüten Hermes Biosciences şirketini ziyaret etti.

ABONE OL
ABD, (DHA) -

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, ABD temasları kapsamında Stanford Üniversitesi'nde Biyomühendislik Profesörü Dr. Utkan Demirci'nin kurduğu Hermes Biosciences şirketine ziyarette bulundu. Şirketin yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgi alan Bakan Memişoğlu, kanser, yenileyici tıp, organ ve doku hasarları alanlarında çalışmaların sürdürüldüğü moleküler biyoloji laboratuvarında incelemelerde bulundu. Ar-Ge çalışmalarını yerinde değerlendiren Memişoğlu, yetkililerden bilgi aldı. Ziyaret sırasında ayrıca karşılıklı bilgi paylaşımı ile yenilikçi sağlık teknolojileri üretiminin desteklenmesine yönelik iş birliği fırsatları ele alındı.

Resmi temaslarına ve gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin sanal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Memişoğlu, “Ziyaretimiz kapsamında; biyoteknoloji ve ileri sağlık teknolojileri alanında önemli çalışmalar yürüten Hermes Biosciences'ı ziyaret ettik. 'Üreten Sağlık' vizyonumuz doğrultusunda; Ar-Ge süreçlerini, yeni nesil tedavi olanaklarını ve biyomedikal teknolojileri yerinde inceleyerek verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Ülkemizi sağlık teknolojilerinde küresel bir güç ve yenilikçi bir üretim merkezi yapma kararlılığıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.



Diğer Haberler

  1. Trump: Demokratlar kazanırsa ülkemiz yok olabilir
  2. İran: Hürmüz Boğazı'nda bir petrol tankeri mayına çarptı
  3. İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: ABD ile sorunu diyalogla çözmeye çalışacağız
  4. Belçika Başbakanı De Wever istifasını sundu
  5. KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman, BM Temsilcisi Holguin ile görüştü
  6. İran'dan ABD'ye Hürmüz Boğazı mesajı: Abluka kalkmadan boğaz açılmayacak
  7. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Güney Kore ile nükleer enerji ve teknoloji iş birliği vurgusu
  8. TBMM Dışişleri Komisyonu Heyeti, Berlin’de vatandaşlarla bir araya geldi
  9. Londra'da yasaklı Palestine Action grubuna destek gösterisinde gözaltına alınanların sayısı 325'e yükseldi
  10. Kremlin: Zelenskiy'nin araması halinde Putin telefonu açacak

© Copyright 2026

DHA