Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Sicilya’ya bağlı adada yaban keçileri, nüfusun 6 katı oldu

Sicilya’ya bağlı Alicudi Adası’nın Belediye Başkanı Riccardo Gullo, adanın nüfusunun 100 kişi olduğunu buna karşılık yaban keçilerinin sayısının ise 600’e ulaştığını açıkladı. Gullo, yaban keçilerini sahiplendirmek istediklerini belirtirken hayvan haklarını savunan yardım kurumları buna karşı çıkıyor.

ABONE OL
Beril SÖNMEZ, (DHA) –

 

Alicudi Belediye Başkanı Gullo, 5 Nisan’da sosyal medyadan yaptığı açıklamada 100 nüfuslu adada 600 yaban keçisi yaşadığını belirterek keçileri sahiplendirmek istediklerini duyurmuştu. Açıklamayı takiben başvurularda patlama yaşandığını ifade eden Başkan Gullo, yaban keçilerinin konutların bahçelerine, çevrelerine ve tarım ürünlerine zarar verdikleri gerekçesiyle problem yarattığını vurguladı.

Keçilerin telef edilmesine karşı çıktıklarını belirten Belediye Başkanı, gidecekleri yerde iyi bakılmalarını garanti altına aldıklarını kaydetti. Piyasada keçilerin 200 Euro’nun biraz altında satın alınacağını vurgulayan Gullo, kendilerinin ücretsiz sahiplendirme yapacaklarını belirtti.

‘YASAL YOLA BAŞVURABİLİRİZ’

Öte yandan hayvan refahı için çalışan LNDC Hayvan Koruma sivil toplum kuruluşu, keçilerin özgürce adada yaşadığını ancak sahiplendirme sonrasında türünün yok olacağını savundu. Açıklamada “Bugün özgür ve huzur içinde yaşayan bu keçiler, kendilerini yeni bir esaret ve sömürü hayatıyla karşı karşıya bulacaklardır. LNDC Hayvanları Koruma bu katliamı durdurmak için olası tüm yasal adımları değerlendiriyor” dedi.

Diğer Haberler

  1. Louvre Müzesi, grev nedeniyle kapandı
  2. ABD'li yönetmen ve eşi, evlerinde ölü bulundu
  3. Avustralya’da plajdaki saldırının ardından silah yasaları sıkılaştırılacak
  4. Kolombiya’da otobüs uçuruma yuvarlandı: 17 ölü, 20 yaralı
  5. Şili'de devlet başkanlığı seçimini Jose Antonio Kast kazandı
  6. ABD’de üniversitedeki silahlı saldırıya ilişkin gözaltına alınan şüpheli serbest bırakıldı
  7. Avustralya'da plajdaki silahlı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 15’e yükseldi
  8. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Almanya’da
  9. İsrail'den Lübnan'ın güneyine İHA saldırısı: 2 ölü
  10. Hamas: İsrail, ateşkesi kasten baltalamaya ve sabote etmeye çalışıyor

© Copyright 2025

DHA