Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Sırbistan, İsrail'e mühimmat satışını durdurdu

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, İsrail'e mühimmat satışının durdurulduğunu açıkladı.

ABONE OL
SIRBİSTAN, (DHA)

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, başkent Belgrad'da Sırbistan Genelkurmay Başkanlığı genişletilmiş kurul toplantısı sonrası açıklama yaptı. Vucic, 7 Ekim 2023'ten sonra İsrail'e mühimmat sattıklarını gizlemediklerini, eleştirilmesine rağmen İsrail'e destek vermekte kararlı olduğunu vurgulayarak, İran ile çatışan İsrail'e mühimmat satışını durdurduklarını bildirdi.

Orta Doğu'da barış istediklerini kaydeden Vucic, “Hem İsrail hem de İran bizim dost ülkelerimizdir. Yahudiler burada her zaman saygı görmüştür. Her iki halk da bizim dostumuzdur” dedi.

Vucic, ABD'nin İran'daki nükleer tesislere yönelik saldırılarına ilişkin, “Uluslararası hukuk açıkça çiğnendi. Artık ne adalet ne de kurallar var. Batı, Rusya'ya ya da başka birine toprak bütünlüğü konusunda nasıl ders verecek? Herkes bu kuralları çiğnedi. Dünya tam anlamıyla kaosa sürükleniyor. Artık herkesin herkese saldırma hakkı varmış gibi davranılıyor” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Bakan Fidan, ‘Türkiye-Mısır-Pakistan-Suudi Arabistan Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katıldı
  2. NATO'dan Türkiye'de düzenlenecek zirveye dair '100 gün kaldı' paylaşımı
  3. Bahreyn: İran'dan atılan 174 füze ve 391 İHA engellendi
  4. İran Meclis Başkanı Kalibaf: ABD kara saldırısı planlıyor
  5. Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistan Dışişleri Bakanı Dar ile bir araya geldi
  6. ABD ile İsrail'in, İran'daki Benderpol İskelesi'ne düzenledikleri saldırıda 5 kişi hayatını kaybetti
  7. Pezeşkiyan: İran'ın altyapısına saldırılar ABD'ye güvensizliği derinleştirdi
  8. BAE hava savunma sistemleri İran füzelerine müdahale etti
  9. Pakistan: İran, 20 Pakistan gemisinin Hürmüz Boğazı'ndan geçişine izin verdi
  10. ABD: 3 bin 500 askerin bulunduğu hücum gemisi Orta Doğu'ya ulaştı

© Copyright 2026

DHA