Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Slovakya'da başbakanı vuran saldırgana 21 yıl hapis cezası

Slovakya’da geçen yıl Başbakan Robert Fico’yu silahlı saldırıyla yaralayan Juraj Cintula, ‘terör saldırısı’ suçundan 21 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

ABONE OL
SLOVAKYA, (DHA) -

Slovakya Özel Ceza Mahkemesi, 15 Mayıs 2024’te Handlova kasabasında meydana gelen saldırıya ilişkin kararını açıkladı. Mahkeme, 72 yaşındaki Juraj Cintula’nın terör saldırısı suçundan suçlu bulunduğunu ve 21 yıl hapis cezasına çarptırıldığını bildirdi.

Mahkeme, sanığın yaşını, sabıka kaydının olmamasını ve sağlık durumunu hafifletici neden olarak değerlendirerek ömür boyu hapis cezası yerine 21 yıl hapis cezası verilmesine hükmetti.

 

Sanık ifadesinde, Başbakan Robert Fico’yu öldürmek istemediğini, ancak Slovakya’nın ‘özgürlüğüne ve kültürüne zarar verdiğini düşündüğü politikalarını’ engellemek amacıyla saldırıyı gerçekleştirdiğini öne sürdü. Cintula’nın kararı temyiz edeceği bildirildi.

Cintula, geçen yıl Başbakan Fico’nun halka selam verdiği sırada, yaklaşık bir metreden 5 el ateş açmıştı. Fico, karnından ağır, kalçasından, elinden ve ayağından da hafif şekilde yaralanmıştı. Başbakan, saldırının ardından aylar süren tedavi sonrasında görevine geri dönmüştü.

Diğer Haberler

  1. TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Bükreş Büyükelçiliği’ne ziyaret
  2. Trump: ABD'nin NATO'ya ihtiyacı yok
  3. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Romanya Senato Başkanı Abrudean ile bir araya geldi
  4. Bakan Bolat, Kamerun Futbol Federasyonu Başkanı Eto’o ile görüştü
  5. BAE'de engellenen füzenin parçaları caddeye düştü: 2 ölü, 3 yaralı
  6. İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda can kaybı 1094'e yükseldi
  7. Çin Dışişleri Bakanı Wang, IAEA Başkanı Grossi ile görüştü
  8. Bangladeş'te yolcu otobüsü nehre düştü: 24 ölü
  9. BM: ABD-İsrail ile İran arasındaki savaş kontrolden çıktı
  10. Beyaz Saray: İran yenildiğini kabul etmezse, Trump onları daha sert vuracak

© Copyright 2026

DHA