Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Sovyet uzay aracı 'Kosmos 482' kontrolsüz şekilde Dünya'ya düşecek

1970’li yıllarda Venüs’e iniş yapmak üzere fırlatılan Sovyet yapımı ‘Kosmos 482’ adlı uzay aracının, gelecek hafta kontrolsüz şekilde Dünya’ya düşmesi bekleniyor.

ABONE OL
HOLLANDA, (DHA) -

Hollandalı bilim insanı Marco Langbroek, uzay kapsülünün 10 Mayıs civarında Dünya’ya giriş yapacağını belirtti. Yaklaşık 500 kilogram ağırlığındaki kapsül, fırlatma roketinde meydana gelen arıza nedeniyle yörüngeden çıkamamış ve görevini tamamlayamamıştı. Langbroek açıklamasında, “Risk tamamen yok değil, ancak ciddi şekilde endişelenmeye gerek yok. Nesne küçük sayılır. Eğer atmosferde tamamen yanmazsa bile, bu olayın riski yılda birkaç kez yaşanan meteor düşmelerine benzer. Yıldırım çarpması olasılığı bile daha yüksek” dedi.

 

Uzmanlara göre kapsül, kuzeyde Londra ve Kanada’nın Edmonton kentiyle güneyde Güney Amerika’nın en uç noktası olan Cape Horn arasında herhangi bir yere düşebilir. Ancak bir okyanusa düşme olasılığı oldukça yüksek.

Diğer Haberler

  1. KKTC Başbakanı Üstel: Gemi kazasında bir kişinin daha cesedine ulaşıldı
  2. Katar Dışişleri Bakanlığı: ABD ve İran arasında ortak zemin oluşturmak için çalışıyoruz
  3. UKMTO: Hürmüz Boğazı'nda bir petrol tankeri vuruldu
  4. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Portekiz'de mevkidaşı Aguiar-Branco ile görüştü
  5. Özbekistan’da ‘Türk Dünyası Diyalogları: Ortak Gelecek, Ortak Vizyon’ paneli düzenlendi
  6. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile telefonda görüştü
  7. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Portekiz'de resmi törenle karşılandı
  8. Tayland'da selde hayatını kaybedenlerin sayısı 23'e yükseldi
  9. BM Genel Sekreteri Guterres, İran Dışişleri Bakanı Arakçi ile görüştü
  10. İran Meclis Başkanı Kalibaf: ABD, İran karşıtı siyasetinden vazgeçmeli

© Copyright 2026

DHA