Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Sri Lanka'da Ditwah Kasırgası: 193 ölü, 228 kayıp

Sri Lanka'da etkili olan Ditwah Kasırgası nedeniyle 193 kişinin hayatını kaybettiği, 228 kişinin de kayıp olduğu bildirildi.

ABONE OL
SRİ LANKA, (DHA) -

Sri Lanka Afet Yönetim Merkezi'nden yapılan açıklamada, ülkede etkili olan Ditwah Kasırgası kasırga nedeniyle en fazla can kaybının Kandy ve Badulla bölgesinde olduğu belirtildi. Açıklamada, 193 kişinin yaşamını yitirdiği, 228 kişinin kayıp olduğu bilgisi paylaşıldı.

 

20 binden fazla evin yıkıldığı ve 108 bin kişinin geçici barınaklara yerleştirildiğini aktaran yetkililer, kasırganın ardından ilan edilen olağanüstü hal nedeniyle ülkenin yaklaşık üçte birinin elektriksiz ve susuz kaldığını duyurdu. Açıklamada Ditwah Kasırgası'nın 373 bin 428 kişiyi etkilediği ve birçok bölgede on binlerce kişinin yerinden olduğu kaydedildi.



Diğer Haberler

  1. Bangkok'ta sel: Binlerce kişi tahliye edildi
  2. Arakçi: Hürmüz Boğazı'nın açılması için sunduğumuz şartlara kesin yanıt gelmedi
  3. İki dev panda Çin’den ABD’ye yola çıktı
  4. Rusya: Ukrayna'daki lojistik ve askeri altyapı unsurlarını İHA'larla vurduk
  5. Çin: Şi’nin ABD ziyareti ikili ilişkilerde yeni bir sayfa açtı
  6. Güney Afrika’da silahlı saldırı: 17 ölü, 15 yaralı
  7. Kanada’da helikopter düştü: 4 ölü
  8. ABD ve Çin'den 30 milyar dolarlık tarife mutabakatı
  9. Irak'a ABD'den yeni dolar sevkiyatı yapılacak
  10. Bakan Fidan, ABD’nin BM nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Waltz’ı kabul etti

© Copyright 2026

DHA