Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Starmer: ABD'nin Gazze'deki savaşı sona erdirme yönündeki girişimi memnuniyet verici

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, ABD Başkanı Donald Trump’ın Gazze planına yönelik açıklamasında, “ABD'nin Gazze'de savaşı sona erdirmek için başlattığı yeni girişimi son derece memnuniyetle karşılıyorum” dedi.

ABONE OL
BİRLEŞİK KRALLIK, (DHA) -

 

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, ABD Başkanı Donald Trump’ın Gazze’de ateşkesi sağlamayı hedefleyen 20 maddelik planını memnuniyetle karşıladığını söyledi. Starmer, yaptığı yazılı açıklamada, “ABD’nin Gazze’de savaşı sona erdirmek için başlattığı yeni girişimi son derece memnuniyetle karşılıyorum. Trump’ın liderliği için minnettarım” ifadelerini kullandı.

Tüm tarafları ABD yönetimiyle birlikte çalışmaya davet eden Starmer, “Çatışmaların sona erdirilmesi, esirlerin serbest bırakılması ve Gazzelilere acil insani yardım ulaştırılması için gösterilen çabaları güçlü şekilde destekliyoruz. Bizim de önceliğimiz budur ve bir an önce gerçekleşmelidir” değerlendirmesinde bulundu.

Hamas’a da planı kabul etme, silah bırakma ve rehineleri serbest bırakma çağrısı yapan Starmer, “İngiltere, ortaklarıyla birlikte kalıcı ateşkesi sağlamak ve Filistinliler ile İsraillilerin yan yana, güvenlik içinde yaşayacağı sürdürülebilir bir barışı tesis etmek için çaba göstermeye hazırdır” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Putin: Hindistan'a kesintisiz enerji sevkiyatı sağlamaya hazırız
  2. Almanya'da asker sayısını artırmayı hedefleyen yasa tasarısı Federal Meclis'te kabul edildi
  3. Bakan Işıkhan, TDT Çalışma, İstihdam ve Sosyal Koruma Bakanları 1’inci Toplantısı'na katıldı
  4. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Kadıoğlu, Katar’a resmi ziyarette bulundu
  5. Bakan Bayraktar: Özbekistan'ın kalkınma serüveninde çok önemli bir ortak olarak birlikte yol alacağız
  6. Bakan Işıkhan, Azerbaycan Başbakanı Asadov ile bir araya geldi
  7. 3 yaşında satrançta dünya rekoru kırdı
  8. Bakan Bayraktar, Özbekistan’da
  9. Brezilya'da pistteki bagaj yükleme aracında yangın çıktı
  10. Washington'a Ulusal Muhafız konuşlandırılmasını durdurma kararına engel

© Copyright 2025

DHA