Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Stoltenberg-Biden Görüşmesi: Müttefiklerden en az GSYİH’nin yüzde 2’si kadar savunma yatırımı bekleniyor

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ABD temasları kapsamında ABD Başkanı Joe Biden ile görüştü. Görüşmede, müttefiklerin gelecek ay yapılacak Vilnius Zirvesi’nde gayri safi yurtiçi hasılanın (GSYİH) en az yüzde 2'sini kapsayacak şekilde savunma yatırımı yapmalarının beklendiği belirtildi.

ABONE OL
Beril SÖNMEZ, (DHA) –

"AVRUPA'DAKİ SALDIRGANLIKLA MÜCADELE EDEN BİR PASİFİK GÜCÜMÜZ VAR"

Stoltenberg ile Beyaz Saray’da dün bir araya gelen Başkan Biden, “Önümüzdeki ay Litvanya'daki zirvemizde, yüzde 2 tavan değil taban olmak üzere, müttefiklerin savunmaya yeterince harcamasını sağlamak için çalışarak bu ivmeyi geliştireceğiz. Ve NATO'nun temaslarını, biliyorsunuz sizi Japonya, Güney Kore ve Pasifik ile yaptığım görüşmelerden tamamen haberdar ettim. Sanırım ilk kez Avrupa'daki saldırganlıkla mücadele eden büyük bir Pasifik gücümüz var” açıklamasını yaptı.

'UKRAYNA SALDIRI BAŞLATTI, İLERLEME KAYDEDİYOR'

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ise “Birlikte Ukrayna'ya sağladığımız destek şu anda savaş alanında fark yaratıyor, çünkü saldırı başlatıldı ve Ukraynalılar ilerleme kaydediyor, ilerliyor” ifadelerini kullandı. Stoltenberg Vilnius Zirvesi’nde ele alınacak konularla ilgili yaptığı açıklamada, müttefiklerden GSYİH’nin yüzde 2'si taban kabul edilecek şekilde savunma yatırımı konusunda hemfikir olmalarını beklediğini belirtti. Genel Sekreter ABD resmi ziyaretleri kapsamında ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile de ikili görüşme yaptı.


Diğer Haberler

  1. İran Dışişleri Bakanlığı: İran'a yönelik saldırılardan ABD ve saldırıların hazırlığına katılan taraflar sorumlu
  2. İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Savaş arayışında değiliz
  3. İran: Ürdün'deki iki ABD hava üssünü balistik füzelerle vurduk
  4. İran: Hürmüz Boğazı'nda ABD'ye ait ‘MQ-9’ tipi İHA'yı düşürdük
  5. Nepal'deki selde hayatını kaybedenlerin sayısı 903'e yükseldi
  6. Girne açıklarında alabora olan geminin batmadan önceki görüntüleri ortaya çıktı; kurtulan yolcu konuştu
  7. UKMTO: Umman açıklarında Hürmüz Boğazı'ndan geçen bir tanker vuruldu
  8. KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman: Arama kurtarma çalışmaları gece boyunca sürecek
  9. KKTC'de 3 günlük ‘ulusal yas’ ilan edildi
  10. KKTC Başbakanı Üstel: Kaptan dahil 8 kişi gözaltına alındı

© Copyright 2026

DHA