Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Stoltenberg: Kosova’da ek KFOR kuvvetleri yetkilendirildi

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, bugün Kosova’daki durum hakkında bilgilendirme yaparak “Mayıs ayından bu yana KFOR'un varlığını ve vaziyetini güçlendirdik. Daha dün Kuzey Atlantik Konseyi mevcut durumu ele almak üzere ilave kuvvetlere yetki verdi” dedi.

ABONE OL
Beril SÖNMEZ, (DHA) –

Stoltenberg adına NATO’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“NATO'nun KFOR misyonu Kosova genelinde görünür ve çevik bir konumdadır. Kosova'da yaşayan tüm insanlar için güvenli ve emniyetli bir ortam ve hareket özgürlüğü sağlamak için her zaman gerekli tüm önlemleri alacağız. Bunu tarafsız bir şekilde ve BM yetkilerimiz doğrultusunda yapıyoruz.

Mayıs ayından bu yana KFOR'un varlığını ve vaziyetini güçlendirdik. Daha dün Kuzey Atlantik Konseyi mevcut durumu ele almak üzere ilave kuvvetlere yetki verdi.

Komutanımızın KFOR'un görevini yerine getirebilmesi için gerekli kaynaklara ve esnekliğe sahip olduğundan emin olmaya her zaman devam edeceğiz. Gerektiğinde KFOR'un vaziyetinde daha fazla ayarlama yapmaya hazırız.”

Diğer Haberler

  1. ABD'de askeri helikopter düştü: 2 ölü
  2. Kolombiya'daki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 265'e yükseldi
  3. Beyaz Saray Sözcüsü Leavitt ay sonunda görevinden ayrılıyor
  4. İran'dan Fransa'ya 'insan hakları' tepkisi
  5. Trump'tan İran'a Hürmüz Boğazı mesajı: Ablukaya karşı yapabilecekleri hiçbir şey yok
  6. Bakan Fidan, Libya temasları kapsamında Bingazi'de
  7. Ukrayna'dan Rusya'nın Novorossiysk Deniz Üssü'ne saldırı
  8. Kolombiya'daki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 254'e yükseldi
  9. ABD'den Umman Körfezi'nde Panama bandıralı kargo gemisine müdahale
  10. Bakan Fidan, Libya'da TSK Görev Grup Komutanlığı'nı ziyaret etti

© Copyright 2026

DHA