Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Sudan'da 3 aylık ateşkes ilanı

Sudan’da Hızlı Destek Kuvvetleri'nin lideri Muhammed Hamdan Dagalu, ‘üç ay süreli insani ateşkes’ ilan ettiğini açıkladı.

ABONE OL
SUDAN, (DHA)

Sudan’da Hızlı Destek Kuvvetleri'nin (HDK) lideri Muhammed Hamdan Dagalu, HDK'nin sosyal medya hesabından paylaşılan videosunda, “Bugün sizlere ülkemizin tarihindeki en kritik anlardan birinde sesleniyorum. Bu an, büyük bir sorumluluk ve cesaret gerektiriyor” dedi.

Dagalu, savaşın halkı yıprattığını, insanların acılarının arttığını ve kan dökülmesinin durdurulmasının ertelenemez bir görev haline geldiğini belirterek, “Ulusal sorumluluğumuzdan hareketle ve başta ABD Başkanı Donald Trump'ın girişimi olmak üzere dörtlü mekanizmanın (ABD, Suudi Arabistan, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri), Afrika Birliği'nin ve Doğu Afrika'da Hükümetlerarası Kalkınma Otoritesi’nin yürüttüğü uluslararası çabalara yanıt olarak üç ay süreyle ateşkes ilan ediyoruz” ifadelerini kullandı.

HDK lideri Dagalu, insani yardım çalışanlarının güvenliğini sağlamak, yardımların tüm etkilenen bölgelere engelsiz ulaşmasını garanti etmek, ulusal ile uluslararası kuruluşlara ait merkezlerin ve depoların korunması, sağlık ve yardım ekiplerinin erişimini kolaylaştırmak, Birleşmiş Milletler (BM) ve ilgili insani kuruluşlarla tam iş birliği yapmak için çalışacaklarını bildirdi.

Sivillere karşı ihlallerde bulunduğu kanıtlanan herkesin hesap vereceğini dile getiren Dagalu, bu konuda somut adımlar attıklarını, soruşturmaların sonuçları tamamlandığında kamuoyuna açıklanacağını aktardı.

Diğer Haberler

  1. ABD'nin bağımsızlığının 250'nci yılına özel üzerinde Trump'ın yer aldığı altın para basılacak
  2. CENTCOM: Ablukayı ihlal etmeye çalışan 2 ticari gemi geri çevrildi
  3. KKTC'de 15 Temmuz'un 10'uncu yılı anıldı
  4. Dışişleri Bakanı Fidan: FETÖ artık kullanım değeri bitmiş bir yapıdır
  5. Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola salgınında vaka sayısı 2 bini aştı
  6. Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 734'e yükseldi
  7. İran Devrim Muhafızları, Kuveyt'teki ABD hedeflerini vurdu
  8. CENTCOM'dan İran'a yeni dalga hava saldırısı: Onlarca askeri hedef vuruldu
  9. Trump'tan İran'a tehdit: Müzakere olmazsa enerji santrallerini ve köprüleri vuracağız
  10. Trump: Hürmüz Boğazı İran hariç herkese açık

© Copyright 2026

DHA