Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Sumy’de kimyasal bir tesiste tespit edilen amonyak sızıntısı giderildi

Ukrayna Acil Durumlar Servisi’nden yapılan açıklamada, Sumy kentindeki bir kimyasal tesiste tespit edilen amonyak sızıntısının giderildiği belirtildi.

ABONE OL
UKRAYNA, (DHA)-

Ukrayna Acil Durumlar Servisi’nden yapılan açıklamada, Sumy kentindeki bir kimyasal tesis alanında tespit edilen amonyak sızıntısının giderildiği, Acil Durumlar Servisi ekiplerinin çalışmalarını tamamladığı ve tesis çalışanlarının teknolojik sürecin restorasyonu için düzenli çalışmalara başladığı belirtildi.

1 TANK HASAR GÖRMÜŞTÜ

Daha önce Acil Durumlar Servisi, yerel saatle 03:55’te Sumy’de Sumykhimprom tesisinin bombalandığını, bunun sonucunda içinde amonyak bulunan 1 tankın hasar gördüğünü ve 05:00 itibariyle de hafif amonyak sızıntısının tespit edildiğini açıklamıştı. Ayrıca, ekiplerin konuyla ilgili çalışmalara başladığı ifade edilmişti.

Sumy Bölge Valisi Dmytro Zhyvytskyiy de yaptığı açıklamada sızıntının Sumykhimprom tesis alanında bildirildiğini belirterek, tesisin etrafındaki 5 kilometrelik yarıçapındaki alanın tehlikeli olduğunu ve sakinlerin korunmak için barınaklara ve üslere sığınmaları gerektiğini belirtmişti.

Diğer Haberler

  1. Türkiye ile Kazakistan arasında ‘Yatırımların Teşviki ve Korunması Anlaşması’ imzalandı
  2. Letonya Başbakanı Evika Silina istifa etti
  3. Küba'da zorunlu elektrik kesintisi uygulanacak
  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Astana Alem AI Yapay Zeka Merkezi'ni ziyaret etti
  5. Cemil Çiçek’ten KKTC'ye ziyaret
  6. ABD'deki İsrail-Lübnan 3’üncü tur görüşmeleri başladı
  7. Bakan Bolat: Kazakistan ile ticaret hacmimizi 15 milyar dolar hedefine ulaştırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz
  8. İngiltere Sağlık Bakanı Streeting istifa etti
  9. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kazakistan ile ticaret hacmimiz 10 milyar dolara yaklaştı
  10. Çin Devlet Başkanı Şi: İki ülke rakip değil, ortak olmalı

© Copyright 2026

DHA