Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Suriye Cumhurbaşkanı Şara: Suriye'de 4 yıl sonra seçime gidilecek

Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, “Suriye’de 4 yıl sonra seçime gidilecek” dedi.

ABONE OL
SURİYE, (DHA)

Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, Katar'ın başkenti Doha'da ‘Adalet Eylemde: Vaatlerden İlerlemeye’ temasıyla düzenlenen 23’üncü Doha Forumu'nda konuştu. İsrail'in 8 Aralık 2024'ten sonra Suriye’ye ‘binin üzerinde hava saldırısı ve yüzlerce kara ihlali’ gerçekleştirdiğini kaydeden Şara, son olarak Şam kırsalındaki Beyt Cin’de çok sayıda sivilin yaşamını yitirdiği bir saldırı düzenlendiğini bildirdi.

Şara konuşmasında, Suriye’de iyileştirilen elektrik hizmeti ile ilgili de açıklamada bulunarak, “İlk geldiğimizde günde sadece 1,5 saat elektrik veriliyordu. Şu anda bu süre 12–14 saate kadar çıktı. Yıl sonuna doğru kendi kendimize yeterlilik seviyesine ulaşacağız” ifadelerini kullandı.

Beş yıllık geçiş döneminin ardından, dört yıl sonra ülkenin seçimlere gidileceğini söyleyen Şara, Suriye'nin geleceğini ‘kişilere değil, kurumlara dayalı bir yönetim modeliyle’ inşa ettiklerini aktardı.

Diğer Haberler

  1. İran: Hürmüz Boğazı'nın açık tutulması önerisini reddettik
  2. ABD: İran'a deniz ablukasında 17 ticari geminin rotası değiştirildi
  3. Trump'tan Türkiye'ye F-35 satışına ilişkin açıklama
  4. Pakistan'da son bir ayda seller nedeniyle 109 kişi hayatını kaybetti
  5. Trump: İran ile görüşmeler başarısız olursa askeri harekata hazırız
  6. Xinhua Enstitüsü Başkanı Gang: Çin ile Türkiye arasındaki iş birliğinin geniş bir geleceği bulunuyor
  7. Suudi Arabistan: Irak'tan fırlatılan İHA'lar imha edildi
  8. AB'den Fransa ve İspanya'ya yangın desteği
  9. Prof. Dr. Çolakoğlu: ŞİÖ, Batı dışı dünyanın sesini duyurduğu bir platform haline geldi
  10. TUSAŞ Genel Müdürü Demiroğlu, Chatham House’da konuştu

© Copyright 2026

DHA