Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani, AB Yüksek Temsilcisi Kallas ile telefonda görüştü

Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

ABONE OL
SURİYE, (DHA) -

Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas ile telefon görüşmesi yaptığını duyurdu. AB’nin Suriye’ye yönelik ekonomik yaptırımları tamamen kaldırma kararını memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Şeybani, AB tarafından alınan yaptırımları kaldırma kararının, Suriye ile Avrupa arasındaki iş birliğini güçlendirme ve bölgede istikrarı destekleme yönündeki samimi isteğin olumlu bir göstergesi olduğunu kaydetti.

İki taraf arasında siyasi, insani ve ekonomik alanlarda ortak adımlar atılması, koordinasyonun artırılması ve karşılıklı anlayışın geliştirilmesi yönünde mutabık kalındığı aktarılan açıklamada, “Taraflar ayrıca erken toparlanma planları ve yeniden imar sürecine ilişkin yakın iş birliğinin önemine değinerek, temel ihtiyaçlara etkin şekilde yanıt verilmesi ve altyapının desteklenmesi konusunda birlikte çalışılması gerektiğini vurguladı” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, AB ile Türkiye, Ürdün ve Lübnan gibi komşu ülkeler ile ilgili uluslararası kurumlarla iş birliği içinde Suriyeli mültecilerin onurlu ve gönüllü dönüşlerine yönelik planların başlatılması konusunda fikir alışverişinde bulunulduğu da bildirildi.

Diğer Haberler

  1. Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 829'a yükseldi
  2. Dışişleri Bakanı Fidan, Kiev'de anma törenine katıldı
  3. İran Devrim Muhafızları: Ürdün'deki ABD komuta ve kontrol merkezi balistik füzelerle vuruldu
  4. Dışişleri Bakanı Fidan, Ukraynalı mevkidaşı Sibiha ile görüştü
  5. CENTCOM: İran'a yönelik yeni saldırı dalgası tamamlandı
  6. Trump: İran, 2024'ten bu yana tutuklu bulunan ABD vatandaşını serbest bıraktı
  7. ABD'nin bağımsızlığının 250'nci yılına özel üzerinde Trump'ın yer aldığı altın para basılacak
  8. CENTCOM: Ablukayı ihlal etmeye çalışan 2 ticari gemi geri çevrildi
  9. KKTC'de 15 Temmuz'un 10'uncu yılı anıldı
  10. Dışişleri Bakanı Fidan: FETÖ artık kullanım değeri bitmiş bir yapıdır

© Copyright 2026

DHA