Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Suudi Arabistan’da otobüs, tankere çarptı: 45 kişi hayatını kaybetti

Medine yakınlarında ülkeye umre için gelenleri taşıyan otobüsün yakıt tankerine çarptığı kazada 45 kişi yaşamını yitirdi. Hayatını kaybedenlerin çoğunun Hindistanlı olduğu belirtildi.

ABONE OL
SUUDİ ARABİSTAN, (DHA)

Hindistan hükümeti, Suudi Arabistan’ın Medine kenti yakınlarında meydana gelen kazada, umreden dönen bir otobüsün yakıt tankerine çarpması sonucu 45 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Olayda hayatını kaybedenlerin çoğunun Hindistan vatandaşı olduğu kaydedilen açıklamada, kazada yaşamını yitiren veya yaralanan vatandaşlarla ilgili bilgi almak için Riyad Büyükelçiliği ile temasa geçildiği aktarıldı.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, kazayla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Medine'de Hindistan vatandaşlarının da bulunduğu kazadan derin üzüntü duyuyorum. Yakınlarını kaybeden ailelerin yanındayım. Yaralıların hepsinin acil şifalar diliyorum. Riyad Büyükelçiliğimiz ve Cidde Konsolosluğumuz mümkün olan her türlü yardımı sağlıyor. Yetkililerimiz ayrıca Suudi Arabistan yetkilileriyle yakın temas halindedir” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Arakçi: İsrail'in suçları meşru görülürken, İran'ın saldırganlara karşı savunması kınanıyor
  2. Bakan Bolat, Kore Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Yeo Han-Koo ile görüştü
  3. Bakan Bolat, DTÖ 14’üncü Bakanlar Konferansı'na katıldı
  4. Çin uzaya iki yeni uydu gönderdi
  5. TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Bükreş Büyükelçiliği’ne ziyaret
  6. Trump: ABD'nin NATO'ya ihtiyacı yok
  7. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Romanya Senato Başkanı Abrudean ile bir araya geldi
  8. Bakan Bolat, Kamerun Futbol Federasyonu Başkanı Eto’o ile görüştü
  9. BAE'de engellenen füzenin parçaları caddeye düştü: 2 ölü, 3 yaralı
  10. İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda can kaybı 1094'e yükseldi

© Copyright 2026

DHA