Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Tayland ve Kamboçya ‘barış anlaşması’ imzaladı

Tayland ve Kamboçya, sınır çatışmalarını çözmek amacıyla ABD Başkanı Donald Trump'ın katıldığı törende ‘barış anlaşması’ imzaladı.

ABONE OL
MALEZYA, (DHA)

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da 47’nci Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Zirvesi kapsamında imza töreni düzenlendi. Tayland Başbakanı Anutin Charnvirakul ve Kamboçya Başbakanı Hun Manet, ABD Başkanı Donald Trump ile zirveye ev sahipliği yapan Malezya Başbakanı Enver İbrahim'in de katıldığı törende ‘barış anlaşması’ imzaladı. Anlaşma kapsamında Tayland, Kamboçyalı mahkumları serbest bırakacak, Kamboçya da ağır silahlarını sınır bölgesinden çekmeye başlayacak.

Trump, törende yaptığı konuşmada, ‘Kuala Lumpur Barış Anlaşması’ adı verilen anlaşmayla iki ülkenin de ‘iyi komşuluk ilişkileri kurmak için çalışmayı kabul ettiğini’ söyledi. Ateşkes töreninin ardından Trump, Kamboçya ile karşılıklı ticaret anlaşması ve Tayland ile kritik mineraller konusunda anlaşma imzaladı.

Diğer Haberler

  1. Endonezya'da şiddetli yağışların yol açtığı afetlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 1000’i aştı
  2. Zelenskiy: Rusya, 30 füze ve 450'den fazla İHA ile saldırı düzenledi
  3. Suriye’de düğün esnasında patlama: 33 yaralı
  4. AB, Rusya'nın yaklaşık 210 milyar avroluk varlıklarını süresiz dondurdu
  5. Filistin Devlet Başkanı Abbas, İtalya Başbakanı Meloni ile görüştü
  6. Trump: Ben akıllı bir sesim ve dinlenmeliyim
  7. BM Genel Kurulu, Gazze'ye insani yardımlara tam izin verecek karar tasarısını onayladı
  8. Trump: Tayland ve Kamboçya ateşkesi kabul etti
  9. Rusya Devlet Başkanı Putin ile İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Türkmenistan’da görüştü
  10. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Tokel, Şam Büyükelçisi Köroğlu’nu ziyaret etti

© Copyright 2025

DHA