Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Bosna Hersek’te

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Srebrenitsa Soykırımını Uluslararası Düşünme ve Anma Günü programlarına katılmak ve resmi ziyaret gerçekleştirmek üzere Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna’ya geldi.

ABONE OL
BOSNA HERSEK, (DHA) -

 

TBMM Başkanı Kurtulmuş’u, Saraybosna Uluslararası Havalimanı’nda, Bosna Hersek Temsilciler Meclisi Başkanı Denis Zvizdiç ile Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Emin Akseki karşıladı. Kurtulmuş ile TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Türkiye-Bosna Hersek Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya, CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, MHP Konya Milletvekili Konur Alp Koçak da Saraybosna’ya geldi.

 

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Bosna Hersek ziyaretinde, Srebrenitsa Soykırımı'nın 30’uncu yılı dolayısıyla düzenlenecek törenlere Türkiye'yi temsilen katılacak.

 

Avrupa Birliği Barış Gücü Misyonu (EUFOR) Türk Temsil Heyeti Başkanlığı’nda Türk askerleriyle bir araya gelecek Kurtulmuş, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından Saraybosna'daki Gazi Hüsrev Bey Kütüphanesi Konferans Salonu'nda Bağlar dergisinin 10’uncu sayısı dolayısıyla düzenlenecek ‘Bağlar Saraybosna Yazarlık Akademisi Kapanış ve Bağlar 10’uncu Sayı Tanıtım Programı'na ve Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliği, Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü, Bosna Hersek Federasyonu Arşivi ve Saraybosna Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle Srebrenitsa Soykırımı'nın 30’uncu yılı dolayısıyla gerçekleştirilecek ‘Yer Altında’ başlıklı sergiyi de ziyaret edecek.

 

TBMM Başkanı Kurtulmuş'un, ziyaret kapsamında ikili görüşmeler de yapması bekleniyor.

 

 

 

Diğer Haberler

  1. Eski Tayland Başbakanı Thaksin Şinavatra şartlı tahliye edildi
  2. Zelenskiy'den anlaşma için görüşebileceğini söyleyen Putin'e yanıt
  3. Netanyahu: ABD'nin İsrail'e mali ve askeri yardımlarını sonlandırma zamanı geldi
  4. İsrail'in Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırılarda 2 kişi hayatını kaybetti
  5. Trump, 13-15 Mayıs'ta Çin'i ziyaret edecek
  6. Trump: İran'ın yanıtı kabul edilemez
  7. İsrail'in Lübnan'a saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 846'ya yükseldi
  8. Trump: İran 47 yıldır bizimle oyun oynuyor
  9. Hantavirüs vakalarının olduğu gemideki yolcular ülkelerine gönderiliyor
  10. Trump: Hürmüz Boğazı’na ihtiyacımız yok

© Copyright 2026

DHA