Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Finlandiya'da

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Finlandiya’nın başkenti Helsinki’ye ulaştı.

ABONE OL
FİNLANDİYA, (DHA) -

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş'u; Türkiye’nin Helsinki Büyükelçisi Deniz Çakar, Finlandiya Parlamentosu AB İlişkileri Komisyonu Başkan Yardımcısı Miapetra Kumpula-Natri, Finlandiya’nın Ankara Büyükelçisi Pirkko Hamalainen ve Finlandiya Parlamentosu Dışişleri Departmanı Direktörü Laura Kamras karşıladı.

KURTULMUŞ, FİNLANDİYA İSLAM CEMAATİNİ ZİYARET ETTİ

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, resmi ziyaretler dolayısıyla bulunduğu Helsinki’de Finlandiya İslam Cemaatini ziyaret etti. Kurtulmuş, sanal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ziyarete ilişkin, “Bir asrı aşkın süredir kimliklerini, inançlarını ve kültürel miraslarını muhafaza eden Tatar Türkleriyle bir araya gelmekten memnuniyet duydum” ifadelerini kullandı.

KURTULMUŞ, TÜRK VATANDAŞLARIYLA BULUŞTU

Kurtulmuş, Finlandiya’da yaşayan Türk vatandaşlarıyla da bir araya geldi. Kurtulmuş, görüşmeye ilişkin, “Gönülleri daima Türkiye ile atan vatandaşlarımızın birlik ve beraberlik şuuru, milletimizin sınırları aşan en büyük zenginliğidir. Türkiye ile Finlandiya arasındaki dostluk ve iş birliğine katkı sunan vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, çalışmalarında muvaffakiyetler diliyorum” dedi.

KURTULMUŞ, HELSİNKİ BÜYÜKELÇİSİ ÇAKAR İLE BİR ARAYA GELDİ

Kurtulmuş, Finlandiya’daki resmi temaslar kapsamında Türkiye'nin Helsinki Büyükelçiliği'ni ziyaret ederek Büyükelçi Deniz Çakar’dan çalışmaları hakkında bilgi aldı. Kurtulmuş, görev yapan personele çalışmalarında üstün başarılar da diledi.

Diğer Haberler

  1. Ticaret Bakanı Bolat, Belçika'da
  2. Dışişleri Bakanı Fidan: Savaşın Karadeniz'e taşınmasını istemiyoruz
  3. Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 829'a yükseldi
  4. Dışişleri Bakanı Fidan, Kiev'de anma törenine katıldı
  5. İran Devrim Muhafızları: Ürdün'deki ABD komuta ve kontrol merkezi balistik füzelerle vuruldu
  6. Dışişleri Bakanı Fidan, Ukraynalı mevkidaşı Sibiha ile görüştü
  7. CENTCOM: İran'a yönelik yeni saldırı dalgası tamamlandı
  8. Trump: İran, 2024'ten bu yana tutuklu bulunan ABD vatandaşını serbest bıraktı
  9. ABD'nin bağımsızlığının 250'nci yılına özel üzerinde Trump'ın yer aldığı altın para basılacak
  10. CENTCOM: Ablukayı ihlal etmeye çalışan 2 ticari gemi geri çevrildi

© Copyright 2026

DHA