Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Temmuz işsizlik oranı Euro bölgesinde ortalama yüzde 6.4, AB’de yüzde 5.9

Avrupa Birliği Komisyonu, Temmuz 2023’de ‘Euro bölgesinde’ işsizlik oranını ortalama yüzde 6.4 olarak açıkladı. AB bölgesinde bu rakam ortalama yüzde 5.9 oldu. 25 yaş altı gençler arasında bu ortalama oranlar sırasıyla yüzde 13.8 ve yüzde 13.9 olarak duyuruldu.

ABONE OL
Beril SÖNMEZ, (DHA)

Eurostat kurumu, 31 Ağustos’ta ‘Euro bölgesinde’ Temmuz 2023 ortalama işsizlik oranını yüzde 6.4 olarak açıklarken bu oran ‘AB bölgesinde’ ortalama yüzde 5.9 oldu. Açıklamada “Eurostat, Temmuz 2023'te 10 milyon 944 bini Euro bölgesinde olmak üzere AB'de 12 milyon 928 bin kişinin işsiz olduğunu tahmin ediyor” denildi.

İSPANYA YÜZDE 11.6 İŞSİZLİK ORANIYLA EN ALT SIRADA

Öte yandan Temmuz 2023'te AB'de 2 milyon 683 bin gencin (25 yaş altı) işsiz olduğu ve bunların 2 milyon 206 bininin Euro bölgesinde olduğu belirtildi. Buna göre Temmuz 2023'te genç işsizlik oranı AB'de yüzde 13.9 ve Euro bölgesinde yüzde 13.8 oldu. Coğrafik açıdan Avrupa Birliği'nde (EU 27) Bulgaristan, Çekya, Danimarka, Macaristan, Polonya, Romanya ve İsveç bulunurken bu 7 ülke, Euro bölgesinde (EU 20) bulunmuyor.

Temmuz 2023 işsizlik oranı en fazla ülke, ortalama yüzde 11.6 ile İspanya ve yüzde 10.8 ile Yunanistan olurken, Malta yüzde 2.5 ile ilk sırada yer aldı.

Diğer Haberler

  1. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan Kalkınma Yolu açıklaması
  2. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bulgaristan'da
  3. ABD'de askeri helikopter düştü: 2 ölü
  4. Kolombiya'daki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 265'e yükseldi
  5. Beyaz Saray Sözcüsü Leavitt ay sonunda görevinden ayrılıyor
  6. İran'dan Fransa'ya 'insan hakları' tepkisi
  7. Trump'tan İran'a Hürmüz Boğazı mesajı: Ablukaya karşı yapabilecekleri hiçbir şey yok
  8. Bakan Fidan, Libya temasları kapsamında Bingazi'de
  9. Ukrayna'dan Rusya'nın Novorossiysk Deniz Üssü'ne saldırı
  10. Kolombiya'daki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 254'e yükseldi

© Copyright 2026

DHA