Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Bosna Hersek’te

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’ya resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

ABONE OL
BOSNA HERSEK, (DHA) -

 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Saraybosna ziyaretimiz kapsamında, Bosna Hersek Dış Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Bakanı Sayın Stasa Kosarac ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Görüşmede; iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması, karşılıklı yatırımların teşviki ve sektörel iş birliği alanlarının güçlendirilmesi konularında kapsamlı değerlendirmelerde bulunduk. Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki kardeşlik bağlarının, ekonomik iş birlikleriyle daha da pekiştirilmesi yönünde karşılıklı güçlü irademizi sürdüreceğiz inşallah” ifadelerini kullandı.

Bakan Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı bir diğer paylaşımda ise Bosna Hersek Dış Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Bakanı Stasa Kosarac ile ‘Menşe Kurallarının Güncellenmesine Dair Pan-Avrupa Akdeniz Konvansiyonu Ortak Komite Kararı’nı imzaladıklarını bildirdi. Bakan Bolat, "2003 yılında yürürlüğe giren Serbest Ticaret Anlaşmamızın güncellenmesi niteliğindeki bu karar ile, firmalarımızın sanayi ürünlerinde daha esnek menşe kurallarından yararlanması ve Avrupa-Akdeniz havzasındaki çapraz kümülasyon mekanizmasını, daha etkin biçimde kullanması mümkün hale gelmiştir. Bu önemli adımın, ülkelerimiz arasındaki kardeşlik bağlarını ve ticari ilişkileri daha da güçlendireceğine yürekten inanıyoruz" açıklamasında bulundu.

BAKAN BOLAT: KARŞILIKLI TİCARETİMİZİN SON YILLARDA SERGİLEDİĞİ GÜÇLÜ İVME MEMNUNİYET VERİCİ

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’daki temasları kapsamında, ‘Türkiye–Bosna Hersek Ekonomik İlişkilerinin Geliştirilmesi ve Sürdürülebilir Yeni Ufuklar Sempozyumu’na da katıldı.

Bakan Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Saraybosna’daki ziyaretlerimiz kapsamında, İktisadi Araştırmalar Vakfı tarafından düzenlenen ‘Türkiye–Bosna Hersek Ekonomik İlişkilerinin Geliştirilmesi ve Sürdürülebilir Yeni Ufuklar Sempozyumu’na katılarak, kapanış konuşmasını gerçekleştirdik. Bu kıymetli programda; küresel ekonomide yaşanan dönüşümü, ticaret ve yatırım alanında ülkemizin izlediği politikaları ve Türkiye–Bosna Hersek ilişkilerinin önemini ele alma fırsatı bulduk. Bosna Hersek ile münasebetlerimiz sadece iki ülke arasında değil; aynı zamanda Balkanlar’ın barışına, refahına ve istikrarına hizmet eden özel bir nitelik taşımaktadır. Bu bağlamda, karşılıklı ticaretimizin son yıllarda sergilediği güçlü ivme memnuniyet vericidir. Özel sektörümüzün, Bosna Hersek ekonomisine sağladığı katkıların, artarak devam etmesinin önemini vurguladığımız konuşmamızda; yatırımlarımız, müteahhitlik projelerimiz, ihracat kapasitemiz ve girişimcilerimizin dinamizminin, Bosna Hersek’in kalkınma sürecinin güvenilir bir parçası olduğunu dile getirdik, ayrıca; Sempozyum kapsamında Bosna Hersek Federasyonu Ticaret Odası Başkanı Mirsad Jasarspahic ile bir araya geldik. Bu verimli buluşmayı düzenleyen İktisadi Araştırmalar Vakfı’na ve katkı sunan tüm paydaşlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Beyaz Saray Sözcüsü Leavitt ay sonunda görevinden ayrılıyor
  2. İran'dan Fransa'ya 'insan hakları' tepkisi
  3. Trump'tan İran'a Hürmüz Boğazı mesajı: Ablukaya karşı yapabilecekleri hiçbir şey yok
  4. Bakan Fidan, Libya temasları kapsamında Bingazi'de
  5. Ukrayna'dan Rusya'nın Novorossiysk Deniz Üssü'ne saldırı
  6. Kolombiya'daki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 254'e yükseldi
  7. ABD'den Umman Körfezi'nde Panama bandıralı kargo gemisine müdahale
  8. Bakan Fidan, Libya'da TSK Görev Grup Komutanlığı'nı ziyaret etti
  9. İran: ABD şartları kabul etmezse Hürmüz Boğazı açılmayacak
  10. Trump: İran'a güvenmiyorum

© Copyright 2026

DHA