Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Trump: Çin ile ticaret anlaşması imzaladık

ABD Başkanı Donald Trump, Çin ile ticaret anlaşması imzaladıklarını açıkladı.

ABONE OL
ABD, (DHA) -

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da ekonomiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Trump, Hazine Bakanı Scott Bessent, Ticaret Bakanı Howard Lutnick ve Ticaret Temsilcisi Jamieson Greer'ın diğer ülkelerle ticaret anlaşmaları yapmak için yoğun çaba sarf ettiğini belirterek, “Herkes bizimle anlaşma yapmak istiyor” dedi.

Trump, “Çin ile bir anlaşma imzaladık. Herkesle anlaşma yapmayacağız. Bazılarına sadece bir mektup gönderip 'Teşekkürler, yüzde 25, 35 ya da 45 tarife ödeyeceksiniz' diyeceğiz. Hindistan ile çok büyük bir anlaşma geliyor. Hindistan pazarını açacağız. Çin anlaşmasıyla da Çin'i açmaya başlıyoruz. Daha önce imkansız görünen şeyler şimdi oluyor. Her ülkeyle ilişkilerimiz çok iyi” diye konuştu.

Tarifeler sayesinde yatırımların arttığını ve yeni fabrikalar kurulacağını ifade eden Trump, çip üreticisi bir firmanın ABD'de 60 milyar dolarlık yatırım yapacağını da duyurdu.

Trump, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ı eleştirmeye devam ederek, “Eğer Fed'de faiz oranlarını biraz düşüren biri olsaydı, bu çok yardımcı olurdu. Bu adamla mücadele etmek zorundayız, işini yapmıyor” dedi.

Diğer Haberler

  1. Dışişleri Bakanı Fidan, Mısır İstihbarat Başkanı Reşad ile görüştü
  2. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Bulgaristan Başbakanı Radev ile görüştü
  3. Dışişleri Bakanı Fidan, Arap Ligi Genel Sekreteri Fehmi ile bir araya geldi
  4. İran'dan ABD'ye 'Hürmüz Boğazı' uyarısı
  5. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan Kalkınma Yolu açıklaması
  6. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bulgaristan'da
  7. ABD'de askeri helikopter düştü: 2 ölü
  8. Kolombiya'daki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 265'e yükseldi
  9. Beyaz Saray Sözcüsü Leavitt ay sonunda görevinden ayrılıyor
  10. İran'dan Fransa'ya 'insan hakları' tepkisi

© Copyright 2026

DHA