Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Trump: Hamas kalıcı barışa hazır, İsrail Gazze'ye saldırıları derhal durdurmalı

ABD Başkanı Donald Trump, Hamas'ın ‘kalıcı barışa’ hazır olduğuna inandığını belirterek, "İsrail, Gazze’ye yönelik bombardımanı derhal durdurmalı ki, esirleri hızlı ve güvenli bir şekilde çıkarabilelim” dedi.

ABONE OL
ABD, (DHA) -

ABD Başkanı Donald Trump, Hamas'ın, Gazze'de ateşkes planına verdiği yanıta ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Trump, açıklamasında, "Hamas tarafından az önce yapılan açıklamaya dayanarak, onların kalıcı bir barışa hazır olduklarına inanıyorum. İsrail, Gazze’ye yönelik bombardımanı derhal durdurmalı ki, esirleri hızlı ve güvenli bir şekilde çıkarabilelim" ifadelerini kullandı.

Gazze'deki ortamın güvenli olmadığını vurgulayan Trump, "Detaylarla ilgili olarak görüşmeler yapıyoruz. Bu yalnızca Gazze ile ilgili değil, uzun zamandır aranan Orta Doğu barışı ile ilgilidir" dedi.

Trump, Gazze'de ateşkes planına ilişkin sosyal medya hesabından bir video mesaj da paylaştı. Trump, mesajında Hamas'ın kalıcı barışı istediğine inandığını ve İsrail'in esirlerin çıkarılması için Gazze'yi bombalamayı derhal durdurması gerektiğini kaydetti. Trump, "Bu süreci buraya getirmemde bana yardımcı olan ülkelere teşekkür etmek istiyorum, Katar, Türkiye, Suudi Arabistan, Mısır, Ürdün ve diğerleri. Bugün büyük bir gün, her şeyin nasıl sonuçlanacağını göreceğiz. Son sözlerin somut şekilde ortaya konması gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Esirlerin bir an önce serbest bırakılmalarını ve evlerine dönmelerini beklediğini de söyleyen Trump, "Bugün çok özel bir gün, birçok açıdan belki de eşi benzeri görülmemiş bir gün. Bize destek olan o büyük ülkelere de teşekkür ediyorum. Herkes bu savaşın bitmesini ve Orta Doğu'da barışın tesis edilmesini istiyordu. Bunu başarmaya çok yakınız” açıklamasını yaptı.

Diğer Haberler

  1. Tayland'da şiddetli yağışların neden olduğu selde hayatını kaybedenlerin sayısı 31'e yükseldi
  2. Bakan Göktaş, Uluslararası Sosyal Sorumluluk Forumu kapsamında Riyad'da ikili görüşmelerde bulundu
  3. 2026 Nobel Tıp Ödülü sahiplerini buldu
  4. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Suudi Arabistan’da
  5. Danimarka'da 8,8 milyon kişinin verileri çalındı
  6. Girne açıklarında 1 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı
  7. COP31 Başkanı Kurum, Fiji’de COP31 Eylem Gündemi’ni anlattı
  8. Bakan Göktaş, Riyad’da Uluslararası Sosyal Sorumluluk Forumu’nda konuştu
  9. Rusya: Ukrayna'nın enerji ve liman altyapısına saldırılar düzenledik
  10. İspanya'da erken seçim kararı

© Copyright 2026

DHA