Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Trump: İran anlaşma yapana kadar Hürmüz Boğazı sıkıca kapatılmıştır

ABD Başkanı Donald Trump, Hürmüz Boğazı'nda tam kontrole sahip olduklarını öne sürerek, “ABD Donanması’nın onayı olmadan hiçbir gemi giremez veya çıkamaz. İran bir anlaşma yapana kadar burası sıkıca kapatılmıştır” dedi.

ABONE OL
Melih Kiram GEDİK, (DHA) -

ABD Başkanı Donald Trump, sanal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İran'ın iç siyasetine ve deniz ablukasına ilişkin açıklamalarda bulundu. İran içinde büyük bir liderlik krizi yaşandığını iddia eden Trump, “İran, liderinin kim olduğunu anlamakta çok zorlanıyor! Hiçbir şekilde bilemiyorlar! Savaş alanında ağır bir şekilde kaybeden 'Sertlik Yanlıları' ile aslında hiç de ılımlı olmayan ama saygı kazanan 'Ilımlılar' arasındaki iç çekişme çılgın boyutta!” ifadelerini kullandı.

Hürmüz Boğazı'ndaki giriş çıkışların tamamen kendi denetimlerinde olduğunu ileri süren Trump, “Hürmüz Boğazı'nda tam kontrole sahibiz. ABD Donanması’nın onayı olmadan hiçbir gemi giremez veya çıkamaz. İran bir anlaşma yapana kadar burası sıkıca kapatılmıştır” açıklamasında bulundu.

Diğer Haberler

  1. İrlanda'da araçta bomba ele geçirildi: 2 gözaltı
  2. Ürdün: İran'dan atılan füze ve İHA’lar engellendi
  3. Bahreyn: İran'dan düzenlenen saldırılar engellendi
  4. Şili'de şiddetli yağışlar nedeniyle 13 kişi hayatını kaybetti
  5. Romanya, hava sahasına izinsiz giren İHA'yı F-16 ile düşürdü
  6. Fransa yangınlarla mücadele için AB'den destek istedi
  7. Hindistan'da selde hayatını kaybedenlerin sayısı 47'ye yükseldi
  8. Bakan Kacır, 6'ncı Ulusal Arktik Bilim Seferi'ne katıldı
  9. Zelenskiy: Rusya'nın Kirov kentindeki kilit askeri tesisi vurduk
  10. İran: Bahreyn ve Ürdün'deki ABD üslerini İHA'larla hedef aldık

© Copyright 2026

DHA