Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Trump: İran ile anlaşmaya varılması için koşullar henüz uygun değil

ABD Başkanı Donald Trump, “İran, anlaşma yapmak istiyor ama ben istemiyorum çünkü koşullar henüz uygun değil” dedi.

ABONE OL
ABD, (DHA) -

ABD Başkanı Donald Trump, Amerikan basınına, İran'a yönelik başlattıkları saldırılarla ilgili açıklamada bulundu. İran'ın, ABD ve İsrail'in saldırıları karşısında diğer Orta Doğu ülkelerine saldırmasına şaşırdığını söyleyen Trump, “İran, bir anlaşma yapmak istiyor ama ben yapmak istemiyorum çünkü koşullar henüz yeterince iyi değil” ifadelerini kullandı.

İran ile yapılacak olası bir anlaşmanın şartlarının ‘çok sağlam’ olması gerektiğini vurgulayan Trump, saldırıları sona erdirecek olası bir anlaşmanın şartlarının ne olacağı sorusuna ise yanıt vermedi. Trump, İran'ın nükleer hedeflerinden tamamen vazgeçeceğine dair bir taahhüdün anlaşmanın parçası olacağını bildirdi.

ABD'nin, Hark Adası'na yaptığı saldırının adanın büyük bir kısmını ‘tamamen yerle bir ettiğini’ ifade eden Trump, “Adayı eğlence olsun diye birkaç kez daha vurabiliriz” diye konuştu.

ABD Başkanı Trump, petrol fiyatlarındaki artışlar karşısında, Hürmüz Boğazı'nın güvenliğini sağlamak için diğer ülkelerle bir plan üzerinde çalıştıklarını da dile getirdi.

Diğer Haberler

  1. Ukrayna'dan Rus petrol tesisine dron saldırısı
  2. Bakan Kurum, COP26 Başkanı Sharma ile görüştü
  3. MSB: Senegal'de Keşif Gözetleme ve Deniz Gözetimi Desteği uçuşları icra edildi
  4. Bakan Kurum: Yapılması gereken en kritik atılım, temiz enerjiye geçişi hızlandırmak
  5. Bakan Fidan, AGİT Genel Sekreteri Sinirlioğlu ile görüştü
  6. Hamaney: Hürmüz Boğazı'nda yeni bir sayfa açılıyor
  7. Pezeşkiyan: Basra Körfezi’ndeki güvensizliğin sorumluluğu ABD ve İsrail'e ait
  8. Bakan Fidan, Viyana Eyalet Başbakanı ve Belediye Başkanı Ludwig ile görüştü
  9. ABD'li Senatör Sanders: Savaş için her zaman para var, eğitim ve barınma için yok
  10. Güney Kore'de yangın: 2 ölü, 6 yaralı

© Copyright 2026

DHA