Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Trump: Maduro ve eşi New York'a götürülüyor

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve eşi Cilia Flores’in yakalandıktan sonra New York'a götürüldüğünü söyledi.

ABONE OL
ABD, (DHA) -

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve eşi Cilia Flores’in yakalanmasıyla sonuçlanan askeri operasyonun detaylarını bir ABD kanalına verdiği röportajda paylaştı. Florida’daki Mar-a-Lago malikanesinden süreci takip ettiğini belirten Trump, ABD ordusunun performansını övdü. Trump, “Kelimenin tam anlamıyla bir televizyon şovu izler gibi izledim. O hızı, o şiddeti görseydiniz... İnanılmaz bir şeydi. Ekibim harika bir iş çıkardı, dünya üzerinde böyle bir manevrayı yapabilecek başka bir ülke yok” ifadelerini kullandı.

Operasyon için hava şartlarının mükemmel olmasını beklediklerini belirten Trump, “Bunu 4 gün önce yapacaktık ama hava mükemmel değildi. Hava aniden açıldı ve 'başlayın' dedik” açıklamasında bulundu. Trump, Maduro'nun yakalandığı yerle ilgili de “Evden ziyade bir kaleyi andırıyordu, her tarafı çelikle çevriliydi” detayını paylaştı.

Maduro ve eşinin ABD tarafından yakalandıktan sonra helikopter ve gemi yoluyla New York'a götürüldüğünü belirten Trump, çiftin burada haklarındaki iddianamelerle yüzleşeceğini söyledi. Operasyonun gerekçesi olarak uyuşturucu ticaretini ve can kayıplarını gösteren Trump, “Çok sayıda insanı, Amerikalıları ve kendi halkını öldürdüler. Uyuşturucu yüzünden yılda yüz binlerce insanımızı kaybediyoruz, artık buna izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Trump, operasyon sırasında ABD askerlerinden ölen olmadığını, sadece birkaç yaralanma yaşandığını da belirtti. Trump, “Birkaç kişi vuruldu ama geri döndüler ve durumlarının oldukça iyi olduğu söyleniyor” dedi.

Şu an Norveç'te bulunan muhalif lider Maria Corina Machado'nun desteklenip desteklenmeyeceği sorusuna ise Trump, “Buna şu an bakacağız. Bildiğiniz gibi bir başkan yardımcıları var. Maduro'nun seçimi bir rezaletti ama şu an o kararı verme aşamasındayız. İşe çok fazla dahil olacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Diğer Haberler

  1. İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Komşu ülkelere değil, ABD üslerine saldırdık
  2. Kenya'da sel: 23 ölü
  3. Polonya, Ukrayna ve Belarus sınırında hava sahasını kısıtlıyor
  4. Trump: İran artık Orta Doğu'nun kaybedeni
  5. Trump: Gelişmiş silah üretimini dört katına çıkaracağız
  6. İsrail ordusu, Lübnan’ın doğusuna asker indirme girişiminde bulundu
  7. İspanya Başbakanı Sanchez: Bu savaş çok büyük bir hata ve tamamen yasa dışı
  8. İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Saldırıya uğrayan komşu ülkelerden özür diliyorum
  9. Lübnan Sağlık Bakanlığı: İsrail saldırılarında can kaybı 294'e yükseldi
  10. Putin ile Pezeşkiyan telefonda görüştü

© Copyright 2026

DHA