Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Trump, Obama çiftine yönelik ırkçı paylaşım için özür dilemedi

ABD Başkanı Donald Trump, sanal medya hesabından eski Başkan Barack Obama ve eşi Michelle Obama'yı maymun olarak tasvir eden ırkçı bir video paylaşması sonrası gelen tepkilere rağmen özür dilemeyi reddetti. Trump, “Bir hata yapmadım, videonun sonunu görmemiştim” dedi.

ABONE OL
ABD, (DHA) –

ABD Başkanı Donald Trump’ın kendisine ait sanal medya platformundaki hesabından paylaştığı ve 2020 seçimlerindeki hile iddialarını içeren videonun son saniyelerinde, eski Başkan Barack Obama ve eşi Michelle Obama’nın yüzlerinin dans eden maymunlara montajlandığı görüldü. Paylaşım, gelen tepkiler üzerine yaklaşık 12 saat sonra yayından kaldırıldı.

Konuya ilişkin Florida'ya giderken başkanlık uçağında açıklamalarda bulunan Trump, özür dilemesi yönündeki çağrıları geri çevirdi. Videonun sadece seçim hileleriyle ilgili olan baş kısmını izlediğini ve sonundaki ırkçı bölümü görmediğini iddia eden Trump, “Binlerce şeye bakıyorum. Başını izledim, gayet iyiydi ve paylaşılması için ekibe verdim. Sanırım kimse sonunu kontrol etmedi” ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin ‘Özür dileyecek misiniz?’ sorusuna “Hayır, ben bir hata yapmadım” yanıtını veren Trump, videodaki ırkçı görüntüleri kınayıp kınamadığı sorulduğunda ise “Elbette kınıyorum. Ben sahip olduğunuz en az ırkçı başkanım” dedi.

Diğer Haberler

  1. Hindistan Başbakanı Modi, Çin Dışişleri Bakanı Wang’ı kabul etti
  2. TBMM Başkanı Kurtulmuş, İSİPAB Konferansı'nda aile fotoğrafı çekimine katıldı
  3. Fransa, tarihinin en sıcak gününü geçirdi
  4. Trump, petroldeki düşüşün pompa fiyatlarına yansıtılmamasına tepki gösterdi
  5. Putin: Ukrayna ile İstanbul'da yapılan barış görüşmeleri temelinde yeniden masaya oturmaya hazırız
  6. DSÖ: KDC'deki Ebola salgınında 267 kişi hayatını kaybetti
  7. Trump: IAEA denetçileri uygun zamanda İran'da göreve başlayacak
  8. İsrail-Lübnan görüşmelerinin ilk günü sona erdi
  9. ABD Senatosu, İran'a karşı askeri harekatı engellemeyi amaçlayan savaş yetkileri tasarısını onayladı
  10. ABD Dışişleri Bakanı Rubio: Hürmüz Boğazı'nda geçiş ücreti talep edilemez

© Copyright 2026

DHA