Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Trump: Pentagon Strateji, Planlar ve Politika Direktörü Sylvia bilgi sızdırdı

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Strateji, Planlar ve Politika Direktörlüğü görevini yürüten Brett Sylvia'nın gizli bilgileri sızdırdığı gerekçesiyle görevden alındığını bildirdi.

ABONE OL
ABD, (DHA) -

ABD Başkanı Donald Trump, 3 Kasım'da yapılacak Kongre ara seçimleri için Güney Carolina'da düzenlenecek mitinge katılmak üzere Washington'dan ayrılırken basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. ABD Savunma Bakanlığı’nda (Pentagon) Strateji, Planlar ve Politika Direktörlüğü görevini yürüten Brett Sylvia'nın, Savunma Bakanı Pete Hegseth tarafından görevden alındığını belirten Trump, “Korgeneral Sylvia, Pentagon'daki gizli bilgileri sızdırdı. Bilgi sızdıranların peşindeyiz ve kendisi çok büyük sorunlarla karşı karşıya kalacak” ifadelerini kullandı.

Trump, açıklamasında Brezilya'daki seçimlere de değinerek, devlet başkanlığı seçimlerini kazanan Luiz Inacio Lula da Silva'yı arayacağını söyledi. Trump, “Brezilya'da yaşananları gördüğümde, bunun bir rezalet olduğunu söyleyebilirim. Piyasalar adeta çöktü” değerlendirmesinde bulundu.

Diğer Haberler

  1. Katar, ABD'den 20 yıl boyunca yılda 3 milyon ton LNG satın alacak
  2. İsrail'de oy sayımı tamamlandı
  3. Putin: Avrupa ile olası savaşta kazanan olmayacak
  4. İran: Şartlarımız üzerinde anlaşmaya varılmadan müzakere olmayacak
  5. Bosna Hersek'te askeri helikopter düştü: 4 ölü, 11 yaralı
  6. UKMTO: Hürmüz Boğazı'nda bir gemide yangın çıktı
  7. Zelenskiy: Rusya'nın İHA saldırılarında 19 kişi hayatını kaybetti
  8. Pakistan Başbakanı Şerif'ten 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı
  9. İspanya'daki tren kazasında can kaybı 69'a yükseldi
  10. KKTC'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı

© Copyright 2026

DHA