Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Trump: Posta ile oy kullanmayı ortadan kaldıracağım

ABD Başkanı Donald Trump, 2026 ara seçimleri öncesinde posta ile oy kullanmayı ortadan kaldırmak için bir başkanlık kararnamesi imzalayacağını duyurdu.

ABONE OL
ABD, (DHA) -

 

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2026 ara seçimleri öncesinde posta yoluyla oy kullanma ve elektronik oy makinelerinin kaldırılması için adım atacaklarını duyurdu. Trump, bu kapsamda bir başkanlık kararnamesi imzalanacağını kaydetti.

Trump, posta ile oylamanın seçimlerde hileye yol açtığını belirterek, “Artık dünyada posta ile oylamayı sürdüren tek ülkeyiz. Diğer ülkeler devasa seçim yolsuzlukları nedeniyle bu sistemi bıraktı” ifadelerini kullandı.

Oy makinelerini pahalı, hatalı ve tartışmalı olarak nitelendiren Trump, bunun yerine filigranlı pusulaların kullanılmasını önererek, “Filigranlı pusulalar daha ucuz, daha hızlı ve seçim gecesi sonunda kimin kazandığına dair hiçbir şüphe bırakmaz” dedi.

Demokratların, ‘radikal sol politikaları nedeniyle posta ile oylama olmadan seçilemeyeceklerini’ iddia eden Trump, “Ben ve Cumhuriyetçi Parti, seçimlere dürüstlük ve bütünlüğü geri getirmek için mücadele edeceğiz. Posta ile oy pusulası aldatmacası ve felaket oy makineleri derhal son bulmalıdır” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Bakan Işıkhan, Gana Çalışma Bakanı Pelpuo ile bir araya geldi
  2. MKE'den Suudi Arabistan'a yakın hava savunma sistemi
  3. NATO Savunma Bakanları Toplantısı başladı
  4. Bakan Işıkhan, Nijerya Çalışma Bakanı Onyejeochaile ile bir araya geldi
  5. Japonya'da yoğun kar yağışı nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 46’ya yükseldi
  6. Eski Güney Kore İçişleri Bakanı Lee 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı
  7. Çin, Pakistan’a ait bir uyduyu uzaya gönderdi
  8. Almanya Başbakanı Merz'den AB'ye çağrı
  9. Kanada'daki okul saldırısının şüphelisi belirlendi
  10. ABD'de oy kullanırken kimlik ibrazını zorunlu kılacak tasarı Temsilciler Meclisi’nden geçti

© Copyright 2026

DHA