Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Trump: Savaşı sona erdirmenin en iyi yolunun barış anlaşması olduğunu kararlaştırdık

ABD Başkanı Donald Trump, “Rusya ile Ukrayna arasındaki korkunç savaşı sona erdirmenin en iyi yolunun yalnızca bir ateşkes anlaşması değil, doğrudan bir barış anlaşması olduğunu kararlaştırdık” dedi.

ABONE OL
ABD, (DHA) -

 

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Alaska’da gerçekleştirdikleri zirveye ilişkin paylaşımda bulundu. Trump, “Alaska’da harika ve çok başarılı bir gün geçirdik. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığım görüşme çok iyi geçti. Aynı şekilde Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ve Avrupa’daki çeşitli liderlerle, NATO Genel Sekreteri de dahil olmak üzere, geç saatlerde yaptığım telefon görüşmeleri de verimli geçti” ifadelerini kullandı.

Ateşkeslerin çoğu zaman uzun süreli olmadığını vurgulayan Trump, “Hepimiz, Rusya ile Ukrayna arasındaki korkunç savaşı sona erdirmenin en iyi yolunun yalnızca bir ateşkes anlaşması değil, doğrudan bir barış anlaşması olduğunu kararlaştırdık” dedi.

Trump, “Başkan Zelenskiy, pazartesi öğleden sonra Washington’daki Oval Ofis’e gelecek. Eğer her şey yolunda giderse, ardından Başkan Putin ile bir görüşme planlayacağız. Bu süreç potansiyel olarak milyonlarca insanın hayatını kurtarabilir” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev: Özbekistan ekonomisi yeni fırsatlar dönemine girdi
  2. KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Öztürkler, Bakan Göktaş’ı kabul etti
  3. KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman, Bakan Göktaş'ı kabul etti
  4. Pezeşkiyan: Barış karşılıklı saygının gölgesinde gerçekleşecek
  5. KKTC Başbakanı Üstel, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş'ı kabul etti
  6. Fransa'da 26 kentte turuncu alarm verildi
  7. Çin: Eşitlik temelinde yapılan müzakere doğru yoldur
  8. İran: ABD yükümlülüklerini yerine getirmezse, herhangi bir adım atmayacağız
  9. Bakan Güler, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nda aile fotoğrafına katıldı
  10. Pakistan Başbakanı Şerif, İslamabad Mutabakat Zaptı'nı ara bulucu olarak imzaladı

© Copyright 2026

DHA