Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Trump: Şi ile iyi bir görüşme yapacağımızı düşünüyorum

ABD Başkanı Donald Trump, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile Güney Kore’de yapacağı görüşmenin iyi geçeceğini düşündüğünü kaydetti.

ABONE OL
ABD, (DHA) -

ABD Başkanı Donald Trump, Malezya, Japonya ve Güney Kore’yi kapsayan 5 günlük turuna başlamak üzere Beyaz Saray’dan ayrılırken, gazetecilerin gündeme dair sorularına cevap verdi. Trump, 30 Ekim’de Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile gerçekleştireceği görüşmede, özellikle iki ülke arasındaki ticaret ve gümrük vergileri meselesi ile Tayvan konusunu tüm yönleriyle masaya yatıracaklarını bildirdi. Trump, “Başkan Şi ile konuşacak çok konumuz var, onun da bizimle paylaşacağı çok şey var. İyi bir görüşme olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Kanada ile ticaret anlaşmasını sonlandırma kararına da değinen Trump, şu an için Kanada Başbakanı Mark Carney ile görüşmeyi planlamadığını ifade ederek, Kanada’nın kirli bir oyun oynadığını iddia etti.

Diğer Haberler

  1. İspanya Başbakanı Sanchez'in eşi Ankara'ya gelmek için mahkemeden özel izin talep etti
  2. İran: Yaptırımlar kaldırıldı ve petrolü yüzde 20 daha pahalı satıyoruz
  3. İran: Hürmüz Boğazı’ndaki mayın temizleme konusu İran’ın sorumluluğunda
  4. ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın doğumla kazanılan vatandaşlığa getirdiği kısıtlamaları reddetti
  5. Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 1943'e yükseldi
  6. AB Yüksek Temsilcisi Kallas: Türkiye güvenlik, göç ve enerjide kilit bir ortak
  7. Katar'dan ABD ve İran açıklaması: Doğrudan görüşme planlanmıyor
  8. İçişleri Bakanı Çiftçi, Suriye'de
  9. İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda can kaybı 4 bin 257'ye yükseldi
  10. Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 1719'a yükseldi

© Copyright 2026

DHA