Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Trump: Ukrayna ile anlaşması için Rusya’ya 10 gün süre veriyorum

ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna ile barış anlaşması yapması için Rusya'ya 10 gün süre verdiğini ve bu sürenin sonunda anlaşma olmaması halinde yaptırım uygulayacağını duyurdu.

ABONE OL
ABD, (DHA) -

ABD Başkanı Donald Trump, İskoçya'dan ABD'ye dönüşü sırasında uçakta gazetecilerin gündeme dair sorularını cevapladı. Trump, önceki gün yaptığı ‘Rusya'ya 10-12 gün süre veriyorum’ açıklamasına ilişkin bir soru üzerine, “Bugünden itibaren 10 gün süre veriyorum. Sonra gümrük vergileri ve benzeri şeyler uygulayacağız. Bunun Rusya'yı etkileyip etkilemeyeceğini bilmiyorum. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, açıkça savaşı sürdürmek istiyor, ama biz gümrük vergileri uygulayacağız” ifadelerini kullandı.

 

İki ülke arasında bir an önce barış anlaşması yapılmasını arzuladığını kaydeden Trump, Rusya'nın bu konuda çaba göstermediği kanaatinde olduğunu dile getirdi. Trump ayrıca, önceki günkü açıklamasından sonra Putin'den herhangi bir yanıt almadığını belirtti.

 

 

 

Diğer Haberler

  1. ABD'de bir eve uçak düştü: 2 ölü
  2. Pezeşkiyan'dan Papa’ya teşekkür mektubu
  3. ABD'den ‘Hürmüz Boğazı’ açıklaması
  4. Tayland'da yeni bir dinozor türüne ait kalıntılar bulundu
  5. Çin Devlet Başkanı Şi, yılın ikinci yarısında ABD’yi ziyaret edecek
  6. Hindistan'da şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle 111 kişi hayatını kaybetti
  7. Arakçi: Amerikalılara savaşın yükselen maliyetlerini yüklenmeleri gerektiği söyleniyor
  8. Putin'in Çin'e gideceği tarih belli oldu
  9. Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde yeniden Ebola salgını başladı
  10. İtalyan mayın gemileri Hürmüz Boğazı için yola çıktı

© Copyright 2026

DHA