Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Trump ve Netanyahu, ikinci kez görüştü

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Beyaz Saray'da Başkan Donald Trump'la 24 saat içinde ikinci defa bir araya geldi.

ABONE OL
ABD, (DHA)

ABD Başkanı Donald Trump ve İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu Beyaz Saray'da ikinci bir görüşme yaptı. Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşme sonrası iki taraf da basına açıklama yapmadı. Trump, görüşme öncesi yaptığı açıklamada, "Görüşmemizin merkezinde Gazze olacak. Bu hafta sonuna kadar 60 günlük ateşkes getirecek bir anlaşmaya varacağımızı umuyoruz” dedi.

Netanyahu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Trump ile bu hafta içindeki ikinci görüşmesinin tamamlandığını bildirdi. Netanyahu, görüşmenin Gazze'de esirlerin serbest bırakılması ile ‘Hamas'ın askeri ve yönetsel kapasitesinin ortadan kaldırılmasına’ odaklandığını vurgulayarak, İran ile yaşananların sonuçlarını ve doğurabileceği olasılıkların da ele alındığını söyledi.

Kabine toplantısında konuşan Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff ise bu hafta 60 günlük ateşkesin sağlanabileceğini belirterek, “10 rehine serbest bırakılacak. 9 rehinenin cenazesi teslim edilecek” diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. Trump: İran ile müzakereler iyi gidiyor
  2. Kalibaf başkanlığındaki İran heyeti Katar'a gitti
  3. Çin Devlet Başkanı Şi, Pakistan Başbakanı Şahbaz’ı kabul etti
  4. İsrailli Bakan Ben-Gvir'den Netanyahu'ya çağrı
  5. Şi Cinping, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ile görüştü
  6. ABD Başkanı Trump’tan ‘İran’ açıklaması
  7. İran Dışişleri Bakanı Arakçi vize sorunu nedeniyle BM’deki toplantıya katılamayacak
  8. ABD Dışişleri Bakanı Rubio, Ermenistan'a gidecek
  9. Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde 900'den fazla şüpheli Ebola vakası görüldü
  10. Türk Deniz Kuvvetleri, Senegal'de görev uçuşları gerçekleştirdi

© Copyright 2026

DHA