Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Trump, Zelenskiy'yi yeniden Beyaz Saray'a davet edeceğini açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'yi yeniden Beyaz Saray'a davet edeceğini söyledi.

ABONE OL
ABD, (DHA)

ABD Başkanı Trump, ABD ile Ukrayna arasındaki son görüşmeleri değerlendirdi. Trump, “Ukrayna bu anlaşmayı kabul etti ve umarım Rusya da kabul eder. Bugün ve yarın onlarla bir araya geleceğiz ve umarım bir anlaşmaya varabiliriz” dedi.

Trump, ‘Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin yeniden Beyaz Saray'a davet edilip edilmeyeceği’ yönündeki soruya, “Evet, kesinlikle” yanıtını verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le ateşkesle ilgili bu hafta görüşeceğini kaydeden Trump, “Tango yapmak için iki kişi gerekir. Ateşkesin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Eğer Rusya'ya bunu yaptırabilirsek, bu harika olur. Yapamazsak, devam ederiz ve insanlar ölmeye devam eder, hem de çok sayıda insan ölür” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. ABD’de kum fırtınası: 4 ölü, 29 yaralı
  2. Vance: Başkan Trump'ın tüm seçenekleri masada duruyor
  3. AB Konseyi, 8 üye ülkenin SAFE programı planlarını onayladı
  4. Arakçi’den nükleer silah açıklaması
  5. New York'ta kilisede patlama: 5 yaralı
  6. ABD Başkanı Trump’tan ramazan mesajı
  7. Pezeşkiyan: Müzakereler Hamaney’in onayıyla yürütülüyor
  8. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar: Kapsamlı yol haritası üzerinde mutabık kaldık
  9. ABD, Doğu Pasifik ve Karayipler'de üç tekneyi vurdu: 11 ölü
  10. Zelenskiy: Rusya'nın elinden 2 bin çocuğumuzu kurtardık

© Copyright 2026

DHA